Snacks

Recept: healthy raw cashewpasta met kokos en vanille

Whoop! Ik heb weer een geniaal nieuw recept waar zelfs je laatste oudbakken bammetje vrolijk van wordt: healthy raw cashewpasta met kokos en vanille. En ja, het is écht zo lekker als het klinkt. Bovendien hebben cashewnoten veel gezondheidsvoordelen, dus ik zeg: lepelen maar!

Net als veel andere noten zijn, vooral rauwe, cashews een goede bron van gezonde, onverzadigde vetzuren die essentieel zijn voor ons lichaam om de vitaminen A, D, E en K op te kunnen nemen. Dit is goed voor het brein en het stollen van je bloed. Maar! Dikke extra plus van deze nootjes is dat ze voor (vegan) sporters extra ideaal zijn. Ze bevatten namelijk (naast zink, ijzer en koper), veel magnesium wat belangrijk is voor een goede groei van spieren en andere weefsels en organen van het lichaam. Daarnaast helpt dit mineraal bij het regelen van een gezonde bloeddruk, ondersteunt het je immuunsysteem, de zenuwfunctie en houdt het je botten sterk.

En, ja ja, magnesium is ook betrokken bij de stofwisseling, beïnvloedt de insuline-activiteit en regelt de bloedsuikerspiegel van het lichaam. ‘Huh, wat?’ Minder vreetbuien, en een slanker lijf, dus. Tenzij je dat potje in één keer leeg lepelt. Dan niet 🙂

healthy-raw-cashew-kokos-vanille-pasta-vegan

Naast dat cashewnoten heel gezond zijn, vind ik ze vooral gruwelijk lekker. Dus een cashewpasta was al snel bedacht. Toch wilde ik nét dat beetje extra. Iets ‘anders dan anders’. En ik zou Cilla niet zijn als ik eens ergens géén kokos doorheen zou gooien… en daar was het! Mijn cashew-kokos-vanille droom stond na 7 minuten draaien in de foodprocessor op het aanrecht; suikervrij, puur en goddelijk. En serieus: jij wilt dit ook!

Ingrediënten:

  • 225 gram rauwe, ongebrande cashews
  • 50 gram ‘santen’ (dit zijn zakjes pure kokos, bij de toko of de Appie van GoTan)
  • Een handje kokosschaafsel
  • 1 vanillestokje

Hoe maak je het?

Te simpel voor woorden! De foodprocessor doet het werk voor je (dus die heb je wel echt nodig… geen idee of het ook in een blender lukt, maar ik heb er een hard hoofd in.) Ik gebruik de Magimix.

  1. Doe de cashews in de foodprocessor, samen met de santen en zet het apparaat aan. Laat flink lang draaien tot het echt een ‘pasta’ is, ongeveer 8 minuten.
  2. Snijd het vanillestokje open en zet de foodprocessor even uit als je cashewpasta mooi creamy is.
  3. Lepel de vanillezaadjes uit het stokje en voeg bij de cashewpasta.
  4. Voeg een handje kokosschaafsel toe.
  5. Laat de machine nog twee minuten draaien en dat was het! Doe de pasta in een (luchtdicht) glazen potje en probeer niet alles in één keer op te eten…

Dadel-cashewpasta-kokos-vanille-vegan

Enjoy!

Ga jij deze heerlijke cashewpasta maken? Laat het me weten via Facebook, tag me op Instagram of volg me op snapchat: squatcilla ? #vindikleuk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply