Diner Snacks

Recept + Video: Zomerse aspergeburger met een frisse abrikoos-walnoot salade

Ja hoor, Cilla is blij. Ik heb namelijk weer een heerlijke vegan burger ontdekt die ik nog niet kende én hij is ook nog eens healthy. Om er een lekkere zomerse twist aan te geven bedacht ik er ook een goeie on the side salade met abrikoos, walnoot en rozijnen bij. Jij wilt dit! Wedden?

Ik kende de producten van SoFine wel van naam, maar had het nog nooit gekocht omdat ik simpelweg niet vaak boodschappen doe bij Jumbo. Daarnaast wist ik eigenlijk ook nog niet dat dit merk 100% plantaardig is. Toen SoFine mij dus vroeg of ik de nieuwe vegan Aspergeburger en SoFish burger (!!!) wilde proberen, kon ik natuurlijk niets anders dan ja zeggen. Ik bedoel, hallo! All day, every day, healthy vegan burgers.

Een beetje mooier

SoFine is een bedrijf met een filosofie waar ik vrolijk van word. Net als ik dromen zij ervan om de wereld een beetje mooier te maken met good food. Niet alleen uit liefde voor dieren, maar ook voor het milieu en onze gezondheid. Daarnaast vindt SoFine ook dat vegan eten niet hipster-duur moet zijn zodat bijna niemand het kan betalen, maar gewoon… voor een schappelijke prijs, easy to make en met verrassende ingrediënten.

Dit recept is dan ook precies zoals hierboven beschreven: het is gezond, lekker en het staat binnen no-time op tafel. Ideaal voor heerlijke, lange zomeravonden!

SoFine-vegan-burger-aspergeburger-recept

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • 1 pakje SoFine Aspergeburgers
 • 2 plakken dikke volkoren boterhammen
 • 10 blaadjes spinazie, gewassen
 • 2 el. tomatenpuree
 • 1 el. pesto
 • Halve aubergine, in dunne plakken
 • Paar cherrytomaatjes, in partjes
 • Optioneel: half plakje Wilmersburger of vegan mozzarella van Veganella (o.a. te koop bij De Groene Passage en VegaBond)

Voor de salade:

 • 250 gram gemengde salade naar keuze (ik had mesclun)
 • 3 rijpe abrikozen
 • 1 appel
 • 20 gram rozijnen
 • flinke scheut sojayoghurt ongezoet
 • 1 el. appelciderazijn
 • 1 el. citroensap
 • klein handje ongezouten walnoten, in stukjes
 • Kruiden naar keuze: peterselie, paprikakruiden, peper, bieslook

SoFine-Aspergeburger-vegan-gezond-recept

 Hoe maak je het?

 1. Maak eerst de salade. Doe alle ingrediënten in een grote kom en roer goed door elkaar. Voeg eventueel naar smaak nog wat extra sojayoghurt toe als je dat lekker vindt. Zet daarna de kom opzij.
 2. Grill dan de aubergine in een grillpan of bak in een gewone koekenpan. Ze zijn klaar als ze een lekker kleurtje krijgen. Leg daarna de aubergine opzij.
 3. Bak de burgers in een grillpan of koekenpan. Ik gebruik zelf nooit olie bij het bakken, en dat hoeft bij deze burgers eigenlijk ook niet.
 4. Doe ondertussen je boterhammen in de broodrooster of leg naast de burgers in de grillpan. Het is de bedoeling dat je boterhammen en je burgers ongeveer tegelijk klaar zijn.
 5. Besmeer het geroosterde brood met een dikke laag tomatenpuree en maak een bedje van spinazieblaadjes en geroosterde aubergineplakken. Leg de Aspergeburger erop en top eventueel af met vegan mozzarella of Wilmersburger en een beetje pesto naar smaak.
 6. Leg als laatste de cherrytomaatjes erop, schep een flinke berg salade op je bord erbij en genieten maar!

Proberen? Koop deze burger nu met 50% korting!

Volgende week plaats ik mijn recept met de SoFish burgers van SoFine. Ik kan serieus niet wachten, want ik was vroeger altijd lijp van visburgers. Ik ben heeeeel benieuwd. Ik ga er in ieder geval weer een heel bijzonder receptje van maken!

Ben je benieuwd geworden naar de Aspergeburgers? Met de code SoFine50 kun je de hele maand juli bij Jumbo online deze heerlijke burgers bestellen met 50% korting. Geniet! 

Laat het me ook vooral weten in de comments of via Facebook en Instagram als je dit recept gaat maken! #vindikleuk. En oh ja, je kunt me ook elke week volgen in de video’s van Tom (VeganAnimal) op YouTube.

– Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met SoFine. Echter, zoals jullie van mij gewend zijn, heeft dit niets te maken met mijn oordeel. In mijn blogs ben ik te allen tijde eerlijk over de producten die ik review. –

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply