Over SquatCilla

Hey, hoi. Welkom op mijn platform!

Ik neem je eerst even mee naar hoe dit allemaal begon. Als klein meisje groeide ik op in een huis vol katten, een hond, konijnen en hamsters. Sommige mensen zullen dit misschien teveel van het goede vinden, maar ik kon me niets leukers voorstellen!

Als kind was ik dus al gek op dieren en het duurde dan ook niet lang voordat ik mezelf hardop afvroeg waarom mensen wél boerderijdieren opeten en niét hun kat of hond. Want wat is nu eigenlijk het verschil? Op mijn 12e werd ik vegetariër, met de support van mijn awesome moeder (die eigenlijk geen logisch antwoord op mijn vraag had en zelf ook meteen het vlees liet staan). Als vega heb ik heel lang gedacht dat, als dieren niet worden doodgemaakt, het geen probleem was dat ik melk dronk, yoghurt at of eitjes bakte. Een koe geeft nu eenmaal melk, right?

Totdat ik een paar jaar geleden de docu ‘Cowspiracy’ zag en mij eens écht in het onderwerp verdiepte. Ik werd de volgende dag wakker en wist dat ik het anders wilde. Voor de dieren, voor het milieu, maar zeker ook voor mijn eigen gezondheid, werd ik vegan. En elke dag voel(de) ik me fitter, gezonder, sterker en ja, alles eigenlijk.

Over SquatCilla.nl

SquatCilla.nl is ontstaan uit dierenliefde, mijn gezonde health obsession, idealisme en omdat schrijven nu eenmaal is wat ik als communicatiewetenschapper het liefste doe! Ik haal ontzettend veel energie uit mijn plant based lifestyle en wil deze ervaringen met de hele wereld delen.

Anderen inspireren, motiveren en helpen richting een plantaardig(er) en sportiever bestaan is waar ik elke dag vrolijk van word en energie van krijg.

Je vindt hier dan ook artikelen met uiteenlopende onderwerpen: van (kracht)sport tot plantaardige recepten en van duurzaamheid en minimalisme tot green beauty. Alles voor een iets mooiere wereld, maar zónder geitenwollensokkengeblaat. Dat was wel duidelijk, denk ik zo.

Het eerste kroontje op mijn werk verscheen in mei 2017; ik won de ‘Mr. Kortingscode Food Blog Awards 2017’. En in oktober 2017 én 2018 ging ik er met zilver vandoor tijdens de Vegan Awards van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme, categorie ‘Beste Vegan Blogger’. #bestweltrots

Heb je vragen, opmerkingen, ideeën of tips? Contact me dan via cilla@squatcilla.nl