Persoonlijk

Raw Fruitarian Challenge update: Whaaah, leef ik nog?

Yes, we zijn alweer halverwege de challenge en dat betekent: een update. Vorige week konden jullie in dit artikel lezen dat ik samen met Tom, en Brenda van VeganMonkey.nl, een raw fruitarian challenge zou gaan doen. Dus: hoe gaat het tot nu toe? Stort ik niet neer in de gym? Leef ik überhaupt nog? Ik ga het je allemaal vertellen!

Misschien heb je het al een beetje gevolgd op mijn Insta en Insta Stories, maar op zich is het qua voer meer dan goed te doen. Ik bedoel, ik eet heerlijke gerechten en ondanks dat ik geen kruiden mag (want blaadjes = vitaal deel van een plant) en niets mag opwarmen (want vernietigen van enzymen) geniet ik met volle teugen van mijn maaltijden.

Awesome schema

Het is ook wel chill dat we dankzij Toms awesome schema verder niet na hoeven te denken over wat we moeten eten. Hij heeft alles precies zo samengesteld en uitgerekend dat we alle voedingsstoffen netjes binnenkrijgen, én dat het ook allemaal nog een beetje te pruimen is. Dus ja: ik leef nog.

‘Maar mis je helemaal niks dan, meiske?’

Nouuuuu… zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik een echte koffie– en matcha latte leut, en elke ochtend als ik opsta wil ik als vanzelf naar die waterkoker lopen. Ook ’s avonds op de bank, na het eten en tijdens mijn welverdiende ontspanning na een dag knallen, mis ik mijn bakkie pleur. As fuck.

‘Maar dan neem je toch zo’n lekkere ijskoffie?’

Nope, dat mag ook niet, want de boontjes zijn natuurlijk gewoon gebrand. #fml
Maar goed, that’s just a state of mind, right?

Hongerrrr

Wat ik vooral merkwaardig vind, is dat ik nu meer calorieën eet dan normaal (anders kwam ik niet aan alle essentiële vitaminen en mineralen per dag), maar wel snel na de maaltijd weer honger heb. Op de een of andere vreemde manier ben ik nog geen één keer echt verzadigd geweest na het eten, en heb ik na een uurtje of twee alweer een knorrende maag. Dit herken ik totaal niet van mijn ‘gewone’ whole food plant based voedingspatroon, dus dat is echt wennen. Blijkbaar vlam ik gewoon toch heel erg goed op volkoren brood, pasta, rijst, pannenkoeken, peulvruchten en wraps. Wat ik ten eerste mis is dus vooral een lekker ‘vol’ gevoel.

Cold as ice

Omdat een raw fruitarian niets kookt, opbakt, roostert, poft, of whatsoever, is al mijn eten koud. En nu heb ik geluk dat het spontaan weer een beetje zomer is, maar in de winter zou dit voor mij echt huilen zijn. Ook omdat warme dranken (boven de 45 graden) taboe zijn. Het enige wat ik op zou mogen warmen, is water. Maar omdat ik een beetje triest word van heet water zonder thee, fruit of kruiden, is dit niet de oplossing. Kortom: ik mis warmte.

Beperkt

Tot slot vind ik het raw fruitarisme ook allemaal een beetje eeehm… beperkt. Er zijn letterlijk maar een paar dingen die je kan eten en met die voeding maak je dus steeds andere combinaties, maar het is hoe je het ook wendt of keert natuurlijk gewoon hetzelfde. Dit maakt het voor mijn gevoel allemaal een beetje eentonig en saai, hoeveel potjes paprikapoeder of vanillestokjes ik er ook overheen strooi.

Daarnaast ben ik meer van het hartige dan het zoete voer, dus al dat fruit komt zo zoetjes (HA!) aan ook wel een beetje mijn oren uit. Het is soms alsof ik alleen maar toetjes eet, ofzo. Heb ik even pech dat ik vrijdag een volledige fruit day heb en dus niets anders zal eten dan dat. #jammerjoh

But still going strong!

Al met al voel ik me wel energiek, stuiter ik gewoon mijn Crossfit box door en lift ik nog steeds als een baas. Ik slaap goed en voel me wel een soort van ‘clean’ door dit eetpatroon (als ik al die raw chocolade en lepels amandelpasta die ik uit de pot lepel niet meetel…). Dus wat dat betreft is alles meer dan oké en ga ik uitstekend met die banaan (weer HA!).

Stay tuned…

Ik hou jullie de laatste 2 dagen uiteraard ook op de hoogte en eind van de week verschijnt de video hierover op ons YouTube kanaal. Daarnaast kunnen jullie natuurlijk ook Brenda volgen in haar avontuur, die vanaf morgen ook raw zal gaan. Spannenndddd!

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Mariëlle
  24 augustus 2017 at 09:19

  Pfoeh haha, heftig hoor! Ik denk dat ik dit ook niet zou kunnen…

 • Reply
  Djuli
  27 augustus 2017 at 08:57

  Ik ben zo benieuwd naar jullie video! Die smoothie op de eerste foto ziet er trouwens wel heeeel lekker uit! Heb je een receptje?

 • Reply
  Maya
  1 december 2017 at 16:41

  Zo leuk! Ik kom de 9de sowieso maar aangezien ik nog geen kaartje heb gekocht ga ik toch een poging wagen want gratis >>>>. En dat is natuurlijk weer 8 euro die ik aan een lekker vegan taartje of kaasje of burgertje kan besteden! ?

 • Leave a Reply