Diner Lunch Ontbijt

Mijn dagmenu: 3x vegan, suikervrije recepten

Zoals je al op mijn blog kon lezen, zijn de ‘Lekker Met Minder Suiker Weken’ van Ekoplaza vorige week gestart. Het doel is om te laten zien én proeven dat koken en bakken met minder suiker ontzettend goed te doen is. Aangezien ook de Vegan Challenge in volle gang is en veel mensen daar ook wel wat inspiratie voor kunnen gebruiken, dacht ik: tijd voor een dagmenu met 3x vegan én suikervrije recepten!

Met dit complete menu eet jij volledig plantaardig, zonder geraffineerde suikers én schandalig lekker. Zoals ik eerder in mijn artikelen over suiker ook al aangaf heb ik het, als ik praat over ‘suiker’, niet over suiker uit fruit. Het gaat om de geraffineerde, onttrokken suikers. Lees vooral mijn vorige berichten als je daar meer over wilt weten.

En dan nu: foooooood!

Ontbijt

Met dit ontbijt begin jij je dag met een kickstart! Door de kwarkvervanger en haverflakes krijg jij je koolhydraten én je eiwitten binnen. In rood fruit zitten veel antioxidanten, de rozijnen geven een natuurlijke zoetheid en de walnoten zorgen voor een dosis omega-3 vetzuren. Powerrrrr ontbijtje, dus. En… binnen 2 minuten klaar.

Vegan ‘kwark’ met fruit en havercrunch

 • 250 gram Provamel kwarkvervanger of Alpro ongezoete sojayoghurt
 • 80 gram rood fruit naar keuze, zoals kersen, aardbeien, bramen, en/of frambozen
 • 40 gram knapperige haverflakes van Ekoplaza
 • 10 gram rozijnen
 • 2 walnoten

Lekker door elkaar roeren en happen maar! Easy does it.

 vegan-dagmenu-ontbijt-yoghurt

Lunch

Wraps uit de supermarkt zijn helaas vaak suikerbommen. Zonde, want het is totaal niet nodig. Uiteraard kun je zelf wraps maken, maar als je voor makkelijk wilt gaan zijn de speltwraps van La Bio Idea een goede oplossing. Vul ze met deze heerlijke eiwitrijke ingrediënten en je hebt de ideale mix te pakken van goede koolhydraten, eiwitten en vetten.

Speltwraps met bonen, zongedroogde tomaat en verse guacamole

Ingrediënten – voor 3-4 personen

 • Wraps van La Bio Idea (Ekoplaza)
 • Hummus
 • Kikkererwten, witte bonen, kidneybonen en mais uit blik, uitgelekt (let op dat er geen toegevoegde suikers in zitten!)
 • 1 rode paprika, in kleine blokjes
 • Guacamole: prak 1 avocado met wat citroensap, peper, weinig zout en paprikapoeder.
 • 6 zongedroogde tomaatjes
 • 1 rode ui, fijn gesneden
 • Peper, knoflookpoeder, (gerookte) paprikapoeder, snufje zout.
 • Handje rauwe cashewnoten

Hoe maak je het?

 1. Fruit de uit in een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag. Ik gebruik zelf nooit olie, maar water. Mocht je wel olie willen, gebruik dan koolzaad- of kokosolie.
 2. Voeg de bonen, peulvruchten en mais toe en blijf roeren, voeg nog wat water toe als je in water bakt.
 3. Na een aantal minuten voeg je ook de paprika, stukjes zongedroogde tomaat, en cashewnoten toe. Breng op smaak met de kruiden.
 4. Na een minuut of 5 roerbakken is je wrapmix klaar. Zet het vuur uit en verwarm je wraps volgens de gebruiksaanwijzing.
 5. Zijn de wraps warm? Besmeer met hummus en doe een beetje van de bonenmix in de wrap. Top af met wat verse guacemole en vouw dicht.
 6. Heb je mix over? Bewaar dan in een luchtdicht bakje voor later die week.

Tip: Neem je jouw lunch mee naar werk? Maak het dan de avond van tevoren; scheelt weer tijd.


Diner

Tagliatelle is heerlijk, maar volkoren is nóg beter. Het geeft je niet alleen een voller gevoel dan witte pasta, maar er zitten ook nog eens veel meer vezels in; essentieel voor een goede darmwerking. In combinatie met het seitan gehakt, de artisjokhartjes en de vegan roomkaas is dit een heerlijke, voedzame maaltijd.

Volkoren tagliatelle met artisjokhartjes, ‘gehakt’ en ‘roomkaas’

Nodig voor 2 personen:

 • 150 gram ongekookte volkoren tagliatelle van La Bio Idea (Ekoplaza)
 • 1 pakje vegan seitan ‘gehakt’ van De Hobbit(Ekoplaza)
 • 1 bakje vegan ‘roomkaas’ van Soyananda (Ekoplaza)
 • 1 pot pastasaus basilicum ongezoet (Ekoplaza huismerk)
 • 1 rode ui, in ringen gesneden
 • 1 blikje artisjokharten, in kwartjes gesneden
 • Paar blaadjes verse basilicum
 • Zakje pijnboompitten
 • Kruiden: paprikapoeder, knoflookpoeder, peper, zout, lekker veel gedroogde oregano

Hoe maak je het?

1. Zet een pan met water op het vuur en kook de tagliatelle zoals op de verpakking staat.
2. Doe ondertussen de uienringen en de artisjokhartjes in een koekenpan met een beetje water of olie en bak ongeveer 5 minuten.
3. Doe het seitan gehakt erbij en bak kort mee. Roer alles goed om en doe als laatste de pastasaus, blaadjes basilicum, knoflookpoeder, peper, zout en oregano erbij naar smaak. Laat een minuut of 5 sudderen.
4. Als je de pasta en de groentemix hebt opgeschept kun je er een flinke lepel vegan roomkaas (of strooikaas) op doen en de zongedroogde tomaat en pijnboompitten erover strooien. Nog wat extra oreganokruiden over het geheel, et voilà.

Tagliatelle-Vegan-pasta-dagmenu

Tussendoortjes?

 Als je tussendoor honger hebt, neem dan een lekker stuk fruit! Een banaan, verse watermeloen, een mango of ananas. Of maak een grote groene smoothie van verse spinazie, banaan, sinaasappel, een dadel en ongezoete amandelmelk. Zo kom je aan voldoende vezels en antioxidanten om je dag goed door te knallen.


WIN EEN SUIKER BEWUST PAKKET! (winnaar is inmiddels gemaild)

Ik let normaal gesproken al heel goed op hoeveel suiker ik binnenkrijg op een dag en heb in dit menu ook bewust gekookt met #mindersuiker. Doe jij ook mee? Ik geef namelijk een heerlijk Suiker Bewust Pakket weg!

Hoe doe je mee? Vertel in de comments op welke manier jij suiker bewust bent en win win WIN dat pakket. Vergeet niet je mailadres achter te laten 😉 Ik breng de winnaar op 19 april per mail op de hoogte.

Succes!

Heb je nog vragen over vegan en/of suikervrij eten? Laat het me dan vooral weten in de comments of tag me via Facebook en Instagram. En oh ja, je kunt me ook volgen in de video’s van Tom (VeganAnimal) op YouTube.

 

 

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply
  Merel
  10 april 2017 at 08:10

  Leuke recepten! Ik doe graag mee met de winactie voor het Suiker Bewust Pakket.

  Hoewel ik verslaafd ben aan snoep en dat echt een grote zonde van me is, probeer ik toch zo min mogelijk suiker te gebruiken. Mijn grootste tip: Drink geen calorieën! Ik drink eigenlijk alleen maar water, thee en zwarte koffie. Dit scheelt al zo veel. Als je toch suiker wilt gebruiken probeer het dan te vervangen door goede honing.

 • Reply
  Astrid
  10 april 2017 at 08:17

  Hi Cilla, leuk menu!
  Ik ben suiker ontwend. Het zit simpelweg niet meer in mijn systeem, ik vind veel producten veel te zoet (zelfs ananas haha) Ontbijt met een smoothie en wat noten of rijstwafeltjes. Lunch vaak met groenten en granen, diner ook met zoveel mogelijk groenten. Ik ben dol op zelfgemaakte curries en eet (tussendoor) altijd wat rauwe groenten. Tussen ontbijt en lunch en lunch en diner eet ik ook, ik eet liever 3 kleine porties dan 5 grote. Eén maar… de chocola die ik verkoop. Daar zeg ik geen nee tegen 😉
  Ik probeer dat te beperken tot het weekend.

 • Reply
  Thamar
  10 april 2017 at 08:22

  Die wraps lijken me superlekker! En ook als iets wat mijn kinderen zullen accepteren (niet helemaal onbelangrijk haha) Momenteel aan het suiker-afkicken. Wat mij helpt is om te beginnen met minderen in koffie en thee. Ik neem maar de helft van wat ik normaal altijd erin deed, en die andere helft mik ik in een glazen potje. Zo zie je na een week wat je dus gebruikt hebt, en dus ook een keer niet gebruikt hebt. Dat moedigt aan 🙂

 • Reply
  Charlotte Vörding
  10 april 2017 at 08:26

  Allereerst kom ik liever bij je eten dan je lekkere recepten te maken ?
  En als tweede, mag ik een lief vriendinnetje ook opgeven voor het pakket? Ze is namelijk 90 dagen aan het suikervrijen vanwege gezondheidsredenen en ze doet het fantastisch! Iets teveel dierlijke producten in dat dieet, dus een vegan suikervrij pakket is natuurlijk perfect om te motiveren en als steunbetuiging.

  Lieve groet,
  Charlotte

 • Reply
  Lindy
  10 april 2017 at 08:26

  Ik lees jouw blog en werd op deze manier mij meer bewust van suiker in voeding. Voorheen was mijn maatstaf alleen maar als het vegan is eet ik het, maar nu kijk ik toch nog even verder op de ingrediënten lijst, verbaas mij echt over de hoeveelheid suikers in producten en vind het best lastig om te mijden. Een suiker bewust pakket zou perfect zijn!

 • Reply
  Joyce
  10 april 2017 at 08:27

  Oeh wat een lekkere dingen! Ik eet eigenlijk nauwelijks toegevoegde suikers, niet eens bewust eigenlijk. De meeste dingen die ik maak, maak ik helemaal zelf, from scratch. Sinds ik vegan eet, eet ik geen snoepjes meer (bijkomend voordeel!)

  Alles zelf maken is naast leuk, gezond, suikervrij ook nog eens super goed voor je portemonnee, ‘vroegah’ toen ik nog professioneel in de keuken stond, ging ik op vrije dagen voor gemak. Alles zat vol suiker en troep. Nu weet ik precies wat er in mijn eten gaat en ik voel me ZO fit en happy lately!

 • Reply
  Leonor
  10 april 2017 at 08:29

  Wat een heerlijke ontbijtfoto, zo maak je echt een feestje van je eerste maaltijd, het is net een toetje! Sinds wij thuis vegan zijn check ik standaard de verpakkingen en vallen de suikers (in welke cryptisch omschreven vorm dan ook) me meteen op. Ik probeer tegenwoordig dus alles vanuit de ‘kern’ te maken, droge bonen van de markt, zelf mijn sauzen maken, etc. Bovendien is iedereen altijd verbaasd als ik vertel dat we geen suikerpot thuis hebben.. “wat doe je dan in je thee?”.

 • Reply
  Chelle
  10 april 2017 at 08:45

  Ik kijk altijd of er suiker toegevoegd is bij bijvoorbeeld kidney bonen ed. Ik was cola verslaafd maar nu drink ik bijna geen fris en fruitsappen meer en als ik het neem kijk ik waar t minst suiker in zit. Koekjes en snoep eet ik niet meer, geen behoefte aan. Liever een olijfje of een stuk komkommer sinds ik vegan eet en op suiker let. Maar t blijft een uitdaging want ze stoppen overal suiker in tegenwoordig.

 • Reply
  Desi
  10 april 2017 at 08:49

  YESSSSSSS dit is een fantastische winactie! Sinds ik terug ben van reizen heb ik best wel moeite om weer mijn oude eetritme te pakken te krijgen. Ik eet nu net iets ongezonder dan ik zou willen, dus dit pakket zou geweldig zijn. Ik ben al best goed bezig doordat ik altijd fruit eet als tussendoortje, waardoor ik wel mijn craving naar zoet vervul maar niet naar geraffineerde suiker hoef te grijpen. Oh en volkoren producten, genoeg groente én genoeg water drinken helpen ook al een heleboel.

 • Reply
  Anita pronk-Rietvink
  10 april 2017 at 08:56

  Het lukt me aardig om suiker te skippen en dan vooral in de tussendoortjes ed, volledig suikervrij is echter nog lastig. Kan dus nog wel wat hulp gebruiken !! ?

 • Reply
  Sil
  10 april 2017 at 08:58

  Ik ben heel eerlijk gezegd nog totaal niet suikerbewust. Ik neem de soya yoghurt met vanille smaak (oftewel toegevoegde suikers), een pot speculoos gaat net een week mee hier in huis, chips blijft ook niet langer liggen dan 3 dagen (daarom koop ik het bewust niet, maar mijn vriend koopt het dan).
  Máár ik wil er wel heel graag in veranderen. Dat is ook wel nodig, er mag wel wat af tegenwoordig. Zo een pakket zou me wel kunnen helpen denk ik om kennis te maken met geschikte producten. Je recepten ga ik ook uitproberen binnenkort, handig :).

 • Reply
  Fieke
  10 april 2017 at 09:06

  Mijn manier om bewust heel weinig tot liefst geen suiker te eten is heel basic: ik vermijd namelijk zo veel mogelijk alles wat in iets zit met een dekseltje erop. Dus lekker zelf kruiden-mixjes maken en zoveel mogelijk onbewerkte producten gebruiken 🙂
  Van alle mogelijke plantaardige melken is er intussen een ongezoete variant, dus je hoeft alleen maar even goed op te letten dat de vakkenvullers bij de AH hun werk goed gedaan hebben toch?

 • Reply
  Soumia
  10 april 2017 at 09:09

  Lekkere en makkelijke recepten.
  Ik ben echt suikerverslaafd maar probeer het kleine beetjes te vermijden.
  Geen fris of sappen, minder suiker in mijn koffie, thee zonder suiker. Verder kook ik alles zelf en haal nooit iets kant en klaar. Wel af en toe pakjes maar dat begint nu minder te worden sinds ik begonnen ben met plantaardig eten. Moet nog alleen afkicken van alle zoetigheid en snacks maar we komen er wel hahahaha

 • Reply
  Liann Daalder
  10 april 2017 at 09:13

  Hoi Cilla,

  Ik doe graag mee aan de winactie voor een Suiker Bewust pakket. Ik kijk of suiker pas het zesde ingrediënt is op producten. Verder probeer ik zoveel mogelijk gezonde tussendoortjes te eten bijvoorbeeld verse noten i.p.v. chocolade en M&M’s.

  Verder als ik taartjes eet kies ik suikervrije, glutenvrije vegan taartjes als die er zijn. Ook wil mijn moeder minder suiker eten en om haar te helpen zou ik dit pakket heel graag met haar willen delen. Zo helpen en steunen wij elkaar om minder tot geen suiker te eten.

  Groetjes,
  Liann

 • Reply
  Noël
  10 april 2017 at 09:23

  Ik heb ooit eens meegedaan aan de sugarfree challenge en ben sindsdien erg bewust over suiker in voedsel. Daarna heb ik meegedaan aan de veganchallenge en ben veganist geworden. Mijn prioriteiten waren vanaf toen duidelijk: geen dierenleed meer! Maar ik wilde dat ik alles nog kon blijven eten wat ik zou willen, dus het was een ontdekkingstocht naar allerlei soorten snoep, koek en chips die ik nog wel zou kunnen eten. Ik beschouw mezelf echt als fastfoodvegan. En ik weet hoe slecht het allemaal voor me is, daarom kan ik wel weer wat suikervrije inspiratie gebruiken.

 • Reply
  Veronique
  10 april 2017 at 09:34

  Wat een heerlijk dagmenu! Ik ben heel bewust weinig suiker gaan eten sinds mijn eerste zwangerschap. Nu heb ik twee kinderen, de oudste eet zelden suiker en speelt altijd in haar keukentje dat ze smoothies en bananenbrood maakt :). Voor ons zou dit pakket dus ook erg goed uitkomen!

 • Reply
  Kim
  10 april 2017 at 09:53

  Ik durf wel te zeggen dat ik redelijk suikerbewust ben. Ik heb geen suiker in huis en probeer zoveel mogelijk te zoeten met fruit of dadels. Ook koken doe ik zoveel mogelijk met verse producten en hoop daarmee ‘verborgen’ suikers te vermijden. Maar ik sta altijd open voor inspiratie dus wil het pkket supergraag winnen tuuk! Spannend!

 • Reply
  Chantal
  10 april 2017 at 09:58

  Dat suiker bewust leven doe ik wel, maar oh wat vind ik het soms moeilijk …maar heb de dagelijkse reminder in de spiegel..ik voel me beter en zie er beter it als ik mijn suikergebruim matig.
  Dus af en toe(vegan) chocolade ja…maar nog veel vaker nee

 • Reply
  Eveline
  10 april 2017 at 10:02

  Wat een lekkere recepten, ik ga ze opslaan en een keer uitproberen. Bedankt! Ik snoepte vroeger veel, tegenwoordig vrijwel niet meer. Soms mag ik van mijzelf even uit de band springen voor iets lekkers bij de thee, maar dat zijn uitzonderingen. Ik heb zelden iets in huis, behalve een trommel waar één pak koekjes en één doosje chocola in zit voor bezoek. Mijn advies? Gewoon geen suiker in huis halen, en zorgen voor vervanging, lekker fruit bv halen op de markt. In Rotterdam op de zaterdagmarkt heb je zoveel keus, ik vind het hartstikke leuk om daar bijzonder fruit en aparte groenten te scoren.

 • Reply
  Patricia B o u w s
  10 april 2017 at 11:03

  Hoi!

  Ik ben bewust van wat ik binnenkrijg sinds ik een paar jaar terug ziek werd en allerlei voedselintoleranties kreeg. Toen samen met manlief vegetarisch gaan eten en we proberen nu zoveel mogelijk plantaardig te eten. In onze leeftijdscategorie (veertigers) zien we overigens weinig bewuste eters.
  Qua suiker proberen we altijd gezonde ongeraffineerde vegan alternatieven te gebruiken in onze baksels. Is alleen niet altijd eenvoudig want daarnaast moet ik ook glutenvrij eten.
  Verder maken we altijd alles vers dus geen verborgen suikers in ons eten!

  Groeten,
  Patricia & Daniël

 • Reply
  Melanie Huyghe
  10 april 2017 at 11:12

  Mijn vriend woont en werkt in Turkije. In de talrijke shops met noten en.gedroogd fruit vind ik mijn gading in gezonde suikers.
  Ik koop heerlijk zachte medjooldadels en ongezwavelde abrikozen. Thuis laat Ik de dadels wellen in warm water. Daarna plet ik ze en gebruik ze als zoet- en bindmiddel in havermoutkaastaart,….

  Ik maak al mijn dressing zelf. Meestal op basis van magere yoghurt, Griekse yoghurt, ongeziene kwark,… Met wat gedroogde kruiden en eventueel een halve koffiekoek honing heb je elke keer een andere smaak en kleur!

 • Reply
  Zina Jorna
  10 april 2017 at 12:21

  Wat een leuke winactie! Ik doe graag mee omdat ik sinds een tijdje zo weinig mogeluhk geraffineerde suikers probeer binnen te krijgen, en ik voel me daar een stuk lekkerder door! Ik eet gewoon gezond en zorg ervoor dat ik zelf ook lekkere zoete dingen (natuurlijk gezoet met bijvoorbeeld dadels) maak, zodat ik dat eet als ik zin in iets zoets heb!

 • Reply
  Mariëlle
  10 april 2017 at 12:23

  Hele fijne en simpele recepten die ik allemaal lust! Ik eet sinds een jaar veel minder suiker. Het begon al jaren terug met geen suiker meer in de thee. Nu eet ik ook bijvoorbeeld geen ‘schoolkoekjes’ meer en vervang ik dat met fruit en noten. Ik wil ook heeeel graag meedoen met de winactie, want het uit huis gaan is ineens heel dichtbij gekomen. Hopelijk deze maand dus, dus wat good fooood kan ik vast gebruiken 🙂

 • Reply
  Maaike
  10 april 2017 at 13:41

  Wat een leuke recepten weer. Ik ga de wraps morgen maar eens maken. Ik maak heel regelmatig wraps. Nu ik kinderen heb (een van 3 en een van 7 maanden) ben ik nog bewuster gaan letten op toegevoegde suikers. Zo krijgt mijn zoontje geen snoep van mij (hij vindt dadels en rozijntjes heerlijk ipv snoep :-)) en kook ik eigenlijk alles zonder pakjes en zakjes. Geen suiker in de thee is ook zo’n simpel dingetje. Scheelt toch weer! En zou t geweldig vinden om de box te winnen, kan ik weer wat nieuws uitproberen wellicht!

 • Reply
  Joyce
  10 april 2017 at 13:53

  Super dit! Mijn vader heeft vorige week te horen gekregen dat hij diabetes heeft en moet dus minderen met suiker en gezonder gaan eten. Omdat hij van zijn leven nog nooit aan de lijn is geweest, weet hij niet hoe hij gezond eten aan moet pakken. Dit pakket zou een hele leuke verrassing zijn voor hem en het ook makkelijker maken!

 • Reply
  Sarah
  10 april 2017 at 17:00

  Toffe actie Cilla! Ik volg jou nu al een tijdje en vind het altijd weer leuk om jouw gefundeerde berichten te lezen (jij zegt ook waarom dingen zo zijn als ze zijn, in een tijdperk waar iedereen gewoon dingen roept is dat heel fijn!). Zelf ben ik nu ongeveer een jaar vegan en als ik eerlijk ben begin ik nu pas langzaam er goed op te letten dat ik ook minder suiker consumeer. Naast de studie en alle andere dingen was het in het begin al moeilijk genoeg om opeens geen dierlijke producten meer te eten, maar nu dat ik al een tijdje plantaardig eet (eigenlijk moet ik wij zeggen want mijn vriend is samen met mij het ‘avontuur’ vegan eten aangegaan 🙂 ) en er dus al een beetje routine in is gekomen, kunnen wij nu ook erop focussen om minder suikers te eten. Niet ten laatste ook een beetje geïnspireerd door het gastblog van Mariska op jouw site O:)

 • Reply
  Soofsophia
  10 april 2017 at 20:58

  Dat pakket!!!! Ik probeer zo veel mogelijk alles zelf te maken zo heb ik heel goed in de gaten wat er wel en vooral niet in gaat.

 • Reply
  Naomi
  11 april 2017 at 06:21

  Super leuke win actie! Gelukkig heb ik vanuit huis meegekregen dat suiker niet goed is voor je lichaam dus ik heb nooit suiker in mijn thee gedaan en kookte nooit uit pakjes of zakjes. Maar toen ben ik de banketbakkers opleiding gaan doen en alles was suiker, ei, witte bloem en nog meer suiker. Ik voelde me vreselijk futloos en moe omdat ik natuurlijk mijn eigen creaties opat. Nu ik de opleiding heb afgerond en begonnen ben met iets totaal anders bak ik thuis nog heel veel maar zonder suiker, ei, koemelk en witte bloem. Yeah ik ben zo blij dat ik nu alles zo vegan en suikervrij mogelijk bak en kook! Voel me zo veel beter en gezonder. Ik gebruik vaak dadels, annanas of zelfgemaakte appelmoes om het zoet te maken. Ik zou deze box heel graag winnen om nog meer lekkere en gezonde recepten uit te proberen!

  P.s. jou blog is geweldig, voordat ik mee ging doen aan de Vegan Challenge heb ik jou blog helemaal doorgespit en heel veel te weten gekomen, dankjewel voor alle informatie en lekkere recepten!

 • Reply
  Mandy muller
  11 april 2017 at 07:45

  Super leuke aktie en doe graag mee!! Ik heb zelf een auto-immuunziekte waardoor het erg belangrijk is om op mijn voeding te letten. Als ik dat niet doe dan merk ik dat aan alles dat het tegen me werkt.
  Suiker eet ik bijna niet, misschien onbeweust in bepaalde producten. Maar probeer er zoveel mogelijk op te letten. Sinds een paar maanden vegetarisch en dat bevalt me erg goed! Volledig plantaardig vind ik nog erg lastig omdat ik ook erg gek ben op kaas! Maar de box zou ik goed kunnen gebruiken waarschijnlijk net als iedereen die bewust leeft.

 • Reply
  Rian
  11 april 2017 at 09:38

  Ik ben een echte zoetekauw, maar nadat ik 7 maanden ziek ben geweest ben ik enorm bezig met mijn voeding. Ik eet sindsdien 80% vegan en ben steeds meer bezig om bewust met suiker om te gaan en zo goed als suikervrij te eten. Het is wel erg moeilijk en zwaar kan ik je vertellen, en ik kan nog wel wat hulp gebruiken hierbij. Jouw blog helpt bij al enorm om zowel vegan en suiker bewust te leven. Maar met dit pakket kan ik kennis maken met nieuwe producten en zo nog beter leren bewust met suikers omgaan

 • Reply
  Jolien
  11 april 2017 at 10:36

  Superleuk! Ik heb me opgegeven voor de mailing die bij deze actie hoort. Ik ben zeker suikerbewust bezig (geen suiker toevoegen aan je havermout, granola en 100% pindakaas etc.) en ben ook (gelukkig) geen zoetekauw. Maar ik vind ook dat je af en toe best mag genieten van een paaseitje bij de koffie of taartje als er iemand jarig is 🙂 Dus wat dat betreft ben ik suikerbewust, maar geniet met mate!

 • Reply
  Conny
  11 april 2017 at 15:16

  Dit vind ik super! Ik ben al sinds mijn 19e vegetariër maar behalve dan dat ik geen vlees at heb ik verder nooit op (gezonde) voeding gelet. Dat ik geen vlees at had vooral met dierenleed te maken. Anderhalf jaar geleden begon ik me te interesseren voor wat gezond is voor je om te eten en wat niet. Door naar een presentatie van de Sugarchallenge te gaan, en naar een dieetpsycholoog ben ik geinteresseerd geraakt in voeding en daar geleidelijk aan naar gaan leven. Geen pakjes en zakjes meer, goed letten op de ingredienten en veel zelf koken! Waar ik vroeger helemaal geen interesse had in koken, is het nu mijn grootste hobby. Doordat ik veel boeken ben gaan lezen over dit onderwerp, kwam ik vanzelf in aanraking met plantaardige voeding. Daardoor ben ik sinds een half jaar geheel plantaardig gaan eten. Ik was me nooit bewust van het leed van de zuivelindustrie. Veganistisch wil echter niet persé zeggen dat het ook gezond is, dus ik vind het super eens te lezen over plantaardig én suikervrij! Dank voor de recepten en ik maak graag kans!

 • Reply
  Gijs Craenmehr
  12 april 2017 at 08:19

  Ik wil meedoen aan de winactie. Ik hoor vaak mensen zeggen dat ze willen afvallen. Ik zeg dan vaak meteen: kijk eens naar wat je drinkt op een dag. Dan zie je ze nadenken en wat blijkt tegenwoordig drinken veel mensen frisdrank, sportdrank en andere troep. Drink gewoon water of thee. Daarnaast eet ik de pindakaas van het Ekoplaze huismerk. Alleen pinda’s en een snufje zeezout, heerlijk! Brood bak ik zelf en daar smeer ik de pindakaas op. Voor het brood gebruik ik honing in plaats van suiker.

 • Reply
  juna
  12 april 2017 at 09:25

  Oehhh zo lekker!! Ik eet al heel suikerbewust, omdat mijn moeder diabetes type 1 heeft. We zijn hier achtergekomen toen ik een jaar of 9 was en omdat ik in de jaren daarna een grote liefde voor koken ontwikkelde, ben ik me steeds meer gaan verdiepen in voeding die goed is voor haar. Dit betekent uiteraard dat ik zoveel mogelijk zelf maak en inmiddels een pro ben in het checken van verpakkingen. Ik woon sinds een jaar op mezelf en merk dat mijn moeder het tegenwoordig moeilijk vindt om zelf bewust bezig te zijn met het vermijden van producten waar suikers in zitten. Om haar een steuntje in de rug te geven, zou ik het echt supertof vinden om dit pakket voor haar te winnen 🙂 hele goede campagne!

 • Reply
  maartje
  15 april 2017 at 19:57

  Voor dat ik uberhaupt iets wist over voeding besloot ik na een periode van heel veel chocolade taart al suikervrij te gaan eten. Geen geraffineerde producten voor mij en na al die jaren weet ik eigenlijk niet beter meer, en ben ik me er niet eens meer ‘bewust’ van, het gaat vanzelf! 😀

 • Reply
  Esther West
  18 april 2017 at 13:23

  Ik eet al jaren suikervrij; dit is ontstaan omdat ik van migraine af wilde komen. Mijn bloedsuikerspiegel was ook altijd vreselijk aan het schommelen wat de nodige vermoeidheid met zich mee bracht. Inmiddels is mijn bloedsuikerspiegel stabiel en heb ik er veel energie voor terug gekregen. Iets met suiker kan ik ook echt niet meer waarderen. Ik kan het iedereen aanraden om suikervrij te gaan 🙂

 • Leave a Reply