#Fitness

Vegan eiwitpoeder van FITSHE: super lekker ‘anders dan anders’

Yessss, er is weer een nieuw plant based product op de markt. Mensen die mij kennen weten dat ik niet vaak eiwitshakes drink, maar áls ik het doe moet het op z’n minst super lekker en romig zijn. En dat is het geval bij de 100% natuurlijke en biologische proteïnepoeder van FITSHE; heerlijk anders dan anders.
Ik ben fan!

FITSHE bestond als merk al, maar in eerste instantie alleen als dierlijke, biologische whey poeder. Omdat Caroline Glasbergen, founder van FITSHE en zelf vega, ook gehoor wilde geven aan de plant based dames, verscheen eerder dit jaar al een lekkere vegan proteïnereep.

Maar RotterdammerT Caroline wilde meer! Ze vond het hoog tijd worden voor een écht lekkere, niet-zanderige eiwitshake, aangezien die volgens haar nog niet bestond. Ik wilde hier het fijne van weten en belde met deze eigenwijze foodmaker van de toekomst!

Cilla: Voor de mensen die jou en FITSHE nog niet kennen: vertel eens hoe het allemaal begon!

Caroline: ‘Nou, ik zat eigenlijk best prima op mijn plek bij mijn toenmalige werk, maar ondanks dat voelde ik een kriebel om zelf te gaan ondernemen. Mijn passie lag bij sport, wellness en fitheid, en ook mijn liefde voor voeding en koken begon te borrelen. Ik ging erover nadenken hoe ik dit kon combineren en… BOOOOM! Toen wist ik het. Ik wilde lekkere, gezonde biologische voeding gaan maken, want er waren gewoon te weinig producten te koop die aansloten bij mijn wensen als vrouw!

Cilla: Nice! En toen?

Caroline: ‘Ben ik dus op onderzoek uitgegaan. Ik wilde eerst weten of andere sportende vrouwen er ook zo over dachten. De 200 dames die ik gesproken heb, zeiden allemaal producten te missen die aansloten bij de vrouwelijke behoeftes. Dat was voor mij het laatste zetje.

Per direct stopte ik met mijn baan om iets moois te gaan ontwikkelen met experts. Ik dacht: als ik dit écht goed wil doen, ga ik er al mijn energie en tijd aan spenderen. Het moest namelijk niet alleen lekker zijn, maar ook met oog op milieu, dieren en gezondheid.’

Cilla: En dat is gelukt!

Caroline: ‘Ik hoop het wel, ja! Achter alle producten van FITSHE zit een gedachte. We gebruiken alleen pure ingrediënten, voegen geen kunstmatige zoetstoffen toe en letten daarbij ook op het gemak van deze tijd. Is het handig om mee te nemen of te mengen, bijvoorbeeld? Het blijft een uitdaging om een product te ontwikkelen met the best of all worlds, maar ik denk dat we wel een eind in de buurt komen.’

Cilla: Waar kwam het idee voor een vrouwenproduct vandaan?

Caroline: ‘Omdat ik vond, en nog steeds vind, dat de sportwereld vooral gefocust is op mannen. Vrouwen hebben andere behoeftes, een ander smaakprofiel, een ander lichaam, en verwachten andere eigenschappen van sportvoeding. Wat wel grappig is, is dat veel mannen ook FITSHE drinken omdat ze de smaak lekker vinden. Dat vind ik dan ook wel weer tof!

Maar goed, ik vond het dus vooral van belang om dames blij te maken met een zacht en puur smaakprofiel, en minder eiwitten per portie. Ook qua uitstraling heb ik rekening gehouden met een vrouwelijke touch. Maar het belangrijkste was natuurlijk dat de kwaliteit voldeed aan de verwachting van vrouwen.’

Cilla: Je bent begonnen met dierlijke whey. Vervolgens kwamen de vegan repen op de markt, wat natuurlijk super is. Waarom koos je ervoor óók een vegan proteïne uit te brengen?

Caroline: ‘Ik wilde met FITSHE bijdragen aan de vegan movement. Ik ben nu nog vegetariër, maar ben stap voor stap ook bezig met een transitie. Het is een proces waarin ik persoonlijk ook steeds bewuster word van de feiten die er niet om liegen. Ik help met mijn bedrijf graag mee om de wereld een stukje mooier te maken.

Daarnaast had ik simpelweg nog geen lekker plantaardig eiwitpoeder ontdekt. het leek me een uitdaging om zelf een variant te maken die én goed smaakte én goed van structuur zou zijn. De vegan poeders die ik probeerde, smaakten namelijk allemaal naar erwten, naar zand, of een combinatie daarvan. Ik wilde iets lanceren wat vegans écht lekker zouden vinden, ook al wist ik dat het een pittige klus zou worden. Smakelijke plantaardige eiwitpoeder maken is niet makkelijk.’

Cilla: Maar lastig te maken of niet, je hebt het wel geflikt! Hoe dan?

Caroline: ‘Door veel te mengen, te proberen, te falen en weer opnieuw te beginnen. Ik maakte gebruik van andere soorten proteïne, want de erwten, soja en rijst kennen we nu wel. De shake moest lekker creamy worden, en met minder nam ik geen genoegen. Elke dag ging de wekker om half 6 en stond ik op om te experimenteren met ingrediënten en structuren.’

Cilla: En dit is het resultaat! FITSHE organic vegan protein op basis van mungbonen, hennep en pompoenpitten. Waarom koos je voor deze bronnen?

Caroline: ‘Deze combi was het romigst, smaakte het lekkerst en bevat een compleet aminozuurprofiel, wat ik heel belangrijk vind. Er wordt namelijk vaak beweerd dat dit niet kan met plantaardige shakes, maar ‘kan niet’ bestaat niet voor mij. Daar ben ik te eigenwijs voor.’

Cilla: Heeft zo’n bezig bijtje ‘s avonds nog wel zin om van de bank af te komen?

Caroline: ‘JA! Hoe druk ik het ook heb; ik vind het heel belangrijk om goed voor mezelf te blijven zorgen. Ik train 4 á 5 keer per week, yoga en krachttraining. Ook pak ik weleens een boksles mee.’

Cilla: Wat zijn je wilde toekomstplannen met FITSHE?

Caroline: ‘Het gaat allemaal in een razend tempo en daar ben ik natuurlijk super blij mee. We zijn nu net begonnen met een vegan lijn, die als een speer gaat. Onze plantaardige repen liggen zelfs sinds kort bij Albert Heijn, en die beweging wil ik vasthouden.

Plantaardige producten ‘normaal’ maken is een van mijn missies. Daarnaast wil ik natuurlijk uitbreiden en nog meer lekkere en duurzame producten uitbrengen die passen bij een gezonde levensstijl. We’ve only just begun!’

 

Ken(de) jij de vegan eiwitrepen van FITSHE al en zo ja, wat vind je ervan? Laat het me weten in de comments of via Facebook en Instagram. Je kunt me ook volgen in de video’s van Tom (VeganAnimal) op YouTube.

En oh ja, ik ben ook genomineerd voor een Vegan Award! Stem je op mij? veganawards.nl 

 

 

– Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met FITSHE. Echter, zoals jullie van mij gewend zijn, heeft dit niets te maken met mijn oordeel. In mijn blogs ben ik te allen tijde eerlijk over de producten die ik review. –

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Christa
  18 september 2017 at 11:07

  Hi Cilla!

  wat zou ik graag dat pakket winnen ? Nu gebruik ik eiwit poeder van Orangefit en die is verder qua smaak prima, maar ik ben altijd benieuwd naar nieuwe producten!En deze post maakt me erg nieuwsgierig 🙂

  Ik zal uiteraard ook even op fb reageren!

  -X- Christa

 • Reply
  Natascha
  19 september 2017 at 13:22

  Heb Pur Ya en Be Green, lekker! Ben ook benieuwd naar dit merk 🙂

 • Reply
  Bo
  20 september 2017 at 07:49

  Kun je mij meer vertellen wat jij vind van de smaak. Ik ben namelijk mede door jou Orangefit gaan gebruiken en deze bevalt mij heel goed. Smaak vind ik van de vanille heel lekker ook al meng ik het alleen aan met water. Is het bij Fitshe ook nog lekker als het alleen word aangelengd met water?

  Alvast bedankt!

  • Reply
   Cilla
   21 september 2017 at 16:16

   Ja, Orangefit is ook heel lekker en ben ik ook zeer over te spreken. FITSHE is een heel ander product, dus deze twee zijn ook niet met elkaar te vergelijken. Ook de ingrediënten zijn compleet anders, waardoor de smaak ook verschilt met die van Orangefit. Kortom: beiden lekkere eiwitshakes, beiden op hun eigen manier.

   Ik meng mijn eiwitshakes nooit met water, maar in de blender met wat bevroren rood fruit, een halve banaan en ongezoete amandelmelk. Niet alleen omdat het daardoor nóg lekkerder is, maar vooral omdat eiwitten in combinatie met wat gezonde koolhydraten nog beter door je lichaam worden opgenomen. Ik heb dus geen idee of het lekker is als je het mengt met water.

   Hoop dat ik je zo een beetje heb geholpen 🙂

   Liefs, Cilla

  Leave a Reply