#Vegan Vegan tips

Vegan duur? Welnee, joh! 4x tips om te besparen op je uitgaven

Veel mensen denken dat een vegan lifestyle duur is en, eerlijk is eerlijk, soms is dat in mijn geval is ook best wel een beetje waar. Producten van de Vegetarische Slager zijn al snel tussen de 3 á 4 euro, een pak plant based melk is meestal nog steeds duurder dan de dierlijke variant en ja… groenten en fruit zijn, zeker bij Appie, ook niet bepaald goedkoop te noemen. Kan dat écht niet anders?

Jawel, vegan zijn kán ook budget! Echt waar. Nu heb ik zelf het geluk dat ik mijn hand niet heel stijf op de knip moet houden, maar soms let ik ook zeker wat beter op mijn uitgaven. Daarom deel ik vandaag mijn vier makkelijkste tips om te besparen op je kosten, aangezien er ook een periode in mijn leven is geweest dat ik het moest rooien met ongeveer 20 euro per week. Met een aantal kleine aanpassingen is het eigenlijk zo gepiept; je portemonnee blij en jij dus ook!

1. Boodschappen

Ik steek het niet onder stoelen of banken: als het op eten aankomt spend ik money alsof het aan een boom groeit. Verreweg de meeste poen gaat daaraan op… Een paar honderd euro per maand is geen uitzondering. Aan de ene kant is het bizar, maar aan de andere kant vind ik voeding oprecht het meest belangrijk van al mijn uitgaven. Kleding? Mwah, ik winkel eens per kwartaal een keer. Make-up? Ja, leuk! Maar dat kan gewoon écht goedkoop. Maar eten? Tja… ik wil mijn lichaam simpelweg niet volproppen met ongezonde brandstof. Daar komt ook nog bij dat ik alles wat nieuw en gezond is op vegan gebied natuurlijk wil proeven 🙂

Ondanks dat ik dus niet in zal leveren op lekker en gezond eten, houd ik wel goed in de gaten waar er aanbiedingen zijn. Zo kreeg ik afgelopen week weer een mail van Appie’s ‘Hamsterweken’ met een shitload aan goede vegan aanbiedingen; Alpro, groenten, kruiden en diepvriesfruit waren allemaal in de aanbieding. Ik sloeg groots in en bespaarde €43,-! Daarnaast koop ik vaak mijn groenten, fruit en peulvruchten bij de Lidl of op de markt en let ik op producten die bijna over datum zijn. Vaak mag je ze met een dikke korting meenemen en is er helemaal niets mis mee.

En last but not least; boodschappen doen met een volle maag zorgt er écht voor dat je minder koopt, dus zorg dat je goed vol zit.

2. Kleding

In de winter en in de zomer is er natuurlijk overal mega sale, dus als je in de winkels wilt besparen op kleding zou ik wachten met shoppen tot die dikke uitverkoop is gestart. Simpel.

Maar ook ik ontdek elke dag weer wat nieuws! Sinds vorige week wist ik nog van niets, maar er bestaat dus zoiets als een Vegan Marktplaats Facebook pagina. Hier vind je allerlei interessante tweedehandsjes zoals fair kleding, schoenen, tassen en andere leuke dingen.

Daarnaast zijn er awesome eco-friendly shops zoals de Geitenwollenwinkel, webshop Wolf and Storm, Stella McCartney en Vega-Life die normaal niet heel goedkoop zijn, maar ook eens in de zoveel tijd de bloemetjes buiten zetten. Zo heb ik laatst nog super vette Matt&Nat instappers in de sale gevonden bij Geitenwollenwinkel, van €140,- voor €35,-! Schrijf je altijd in voor de nieuwsbrief, dan ben je als eerste op de hoogte van dit soort feestelijkheden.

Foto: Tom Zwarts

3. Vitamines en supplementen

Yup! Goede vitamines en supplementen zijn helaas nooit ‘goedkoop’, maar toch ben ik erachter gekomen dat je ook hier zo nu en dan flink kunt besparen. Tegenwoordig gebruik ik zelf vitamine B12, vitamine D3 en algen omega-3.

Winkels waar ik deze supplementen graag shop zijn bijvoorbeeld Bol.com, Testa en Orangefit. Zij hebben vaak fijne online aanbiedingen die ze ook delen op social media. Check dus de Facebookpagina’s van je favoriete merken zodat je op de hoogte bent. Easy does it!

Oh ja, en over korting gesproken… Als je algen omega-3 koopt in de webshop van Testa, dan krijg je standaard 10% korting op je aankoop met de code SQUATCILLA. Altijd 🙂 #graaggedaan

4. Make-up en beauty

Ik krijg vaak vragen over waar ik mijn make-up koop. Veel merken zoals KiKo, Rituals, de Bodyshop en H&M hebben wel vegan opties, maar vaak is het voor een leek niet heel duidelijk of een product nu wel of niet vegan is. De Latijnse namen die worden gebruikt in de ingrediëntenlijst maken het er niet makkelijk op. En dan heb je ook nog het onduidelijke wel/niet op dieren getest verhaal…

Maar ik vond dé budget, cruelty free oplossing: E.L.F. (Eyes Lips Face) make-up en skincare! Ik verbaasde me eerst over de prijs en twijfelde over de kwaliteit, maar ik ben dik tevreden. Ze hebben prachtige lipsticks, fijne mascara en een goede service. En… ALLES is vegan. Geen getwijfel meer, geen geworstel met ingrediëntenlijsten én goedkoop. A girls heaven!

 

Wat zijn jouw tips en tricks op het gebied van besparen? Laat het me weten in de comments of via  Facebook en Instagram.

 

Headerfoto: Michelle van Woensel

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Mariëlle
  16 januari 2017 at 08:34

  Super fijn artikel! 🙂 Ik ben wel van de acties in de gaten houden en vind Lidl echt een fijne winkel! Ik koop mijn B-12 ook altijd in de actie bij de Tuinen. En laatst bestelde ik voor zo’n €70 bij ELF whoops 😛

  • Reply
   Cilla
   16 januari 2017 at 10:55

   Jaaaaah, ELF is fijn hé 🙂 Ik vind het zo top dat ik niet meer die hele lijst hoef te scannen voor ik wat koop. En Lidl is echt mijn place to be voor veggies en noten.

 • Reply
  Claire van Vrijberghe de Coningh
  16 januari 2017 at 09:00

  Fijn blog weer schat!! Super herkenbaar. Ik geef ook schandalig veel geld uit aan boodschappen. Terwijl ik als vegan heel veel geld ben gaan besparen op kleding en make-up, omdat ik het shoppen veel minder leuk ben gaan vinden en liever kies voor 1 fijn exemplaar dan tassen vol troep. Bespaar je trouwens ook door gericht producten uit te zoeken om te reviewen? Liefs!! Xx

  • Reply
   Cilla
   16 januari 2017 at 10:57

   Dank je wel schat <3
   Dat van die kleding herken ik wel, maar dat komt ook omdat ik nu natuurlijk een capsule wardrobe heb. Zoveel kledingstress minder!
   Wat bedoel je met gericht producten uitzoeken en besparen? Dat ik eten opgestuurd krijg om te reviewen e.d.?

   Liefs!

   • Reply
    Claire van Vrijberghe de Coningh
    16 januari 2017 at 11:45

    Yes! Of met kleding, make-up, verzorgingsproducten.. liefs!

    • Reply
     Cilla
     16 januari 2017 at 12:09

     Ja, op die manier bespaar ik inderdaad ook. Als er echt gericht een review geschreven wordt door mij (als ik echt 100% achter het product sta!) dan vraag ik ook een financiële vergoeding voor het blog 🙂 Dus in die zin: I love my job 😉

 • Reply
  Hailey
  16 januari 2017 at 09:17

  Wat een handige tips! Dankjewel! Ik heb laatst supplementen gehaald bij De Tuinen en zij hadden inderdaad een flinke korting! Heel fijn! Goed om te weten dat ze dat vaker hebben!

  • Reply
   Cilla
   16 januari 2017 at 10:59

   Ja, De Tuinen is goed bezig! Daar kwam ik dus ook achter via Acties.nl, daar staan alle aanbiedingen in 1 overzicht. Echt super handig 🙂 Scheelt weer tijd, haha 😉 Welke supplementen gebruik jij allemaal?

 • Reply
  Joy
  16 januari 2017 at 12:24

  Lekker bezig! Ik probeer zelf 50 euro per week uit te geven. Meeste daarvan gaat naar boodschappen maar bijv een kopje koffie buiten de deur gaat daar ook vanaf. Ik eet niet veel vleesvervangers en geen grote budgetproblemen met groente, bonen, granen ect. Ik koop vaak grotere hoeveelheden en maak soep, stew, curry of pastasaus die ik dan gedeeltelijk invries. Dst helpt voor mij wel echt veel!
  Maar met supplementen kom ik soms wel in de problemen want die zijn vaak duur idd. Ik wil bijv nu allerlei hoogwaardige kruiden online bestellen maar dat kan alleen van de 50 euro die ik per maand opzij zet ‘voor mezelf’!
  Maar vaak gaan die duurdere uitgaves ook wel redelijk lang mee dus dan voel ik me meer gelegitimeerd om het toch te kopen hahaha

 • Reply
  Sarina
  16 januari 2017 at 12:37

  Oh wat fijn is dit artikel zeg! Vegan make-up vinden vind ik zo’n drama! Ik ben langzaamaan mijn spullen aan het ‘veganisen’, ik ben nu eerst bezig met tassen en verzorgingsproducten. Tegelijkertijd ook met eten bezig en door jou heb ik nu ook de omega tabletjes van Testa. (Bedankt voor de kortingscode ☺)
  Heb snel je artikel opgeslagen als naslagwerk, als ik weer een reminder of iets dergelijks nodig heb met tips.
  Je bent echt een inspiratiebron!

 • Reply
  claire
  16 januari 2017 at 13:44

  Handige tips! Ik geef ook echt teveel geld uit aan eten, maar ik vind het lekker en goed eten zó belangrijk. Wel probeer ik wat vaker op de markt eten te kopen of bij de Lidl. De AH is schandalig duur maar heeft zulke fijne luxe producten haha. Verzorgingsproducten koop ik echt alleen als het op is. Maar voor leuke duurzame kleding ben ik wel gevoelig haha.

 • Reply
  Noelle
  16 januari 2017 at 16:41

  Ik ben newly vegan dus ben nog niet bezig met goedkoper eten. Daarnaast vind ik het echt oké dat je meer uitgeeft aan eten dat gezond is. Ziek worden van ongezond eten heeft ook zijn prijs later 😉 Gelukkig hoef ik ook niet op de kleintjes te letten dus vooral nu ik nog in de experimenteerfase zit, zal ik zeker wat meer uitgeven aan boodschappen!

 • Reply
  miranda
  22 augustus 2017 at 09:58

  Echt dankje ik heb gewoon eindelijke dierproefvrije betaalbare make up gevonden dankzei jou fantastisch je maak me dag helemaal goed dikke kus en knuffel miranda

 • Reply
  Linda - Zaailingen
  14 maart 2018 at 17:46

  Oh man, als mensen zeuren dat vleesvervangers zo duur zijn. Kikkererwten, jonge!

  • Reply
   Cilla
   16 maart 2018 at 14:23

   Hahahaha ja, precies dat dus 🙂

 • Reply
  Tineke
  14 maart 2018 at 20:28

  Fijne tips! Ik haal m’n vitaminen-supplementen vaak bij De Tuinen (nu Holland & Barrett). Daar is regelmatig een 1 + 1 actie.

  • Reply
   Cilla
   16 maart 2018 at 14:23

   Jaaaa, klopt. H&B heeft inderdaad ook vaak hele mooie aanbiedingen 🙂

 • Reply
  Rowan
  14 maart 2018 at 21:16

  Leuk om te lezen! En ik wist helemaal niet dat E.L.F. vegan was. Daar ga ik zeker eens shoppen dan 😀

  • Reply
   Cilla
   16 maart 2018 at 14:24

   Yes, alles is vegan 🙂 Lekker makkelijk!

   • Reply
    Sterre
    23 maart 2018 at 18:39

    Hoi! Ik ging net op de website kijken van E.L.F. en hij doet het niet meer, vorige week had ik ook gekeken maar was er bijna niks meer te koop. Zijn ze denken jullie failliet?

 • Reply
  marie-louise
  12 mei 2018 at 11:59

  Met een minimum uitkering heb je wel een beetje een andere kijk op “niet duur”. Minder dan 100 pm,voor eten kleding, verzorging ,vervoer enz,is echt niet gemakkelijk. En door gezondheid bijna geheel aan huis gebonden zijn,Maakt het nog moeilijker.
  Zijn er nog nieuwe suggesties.

 • Leave a Reply