Persoonlijk

Whaaaahhh! SquatCilla bestaat 1 jaar!

OMG! Gisteren keek ik, tussen het rennen en vliegen door, even op Facebook en ja hoor, daar stond het: de herinnering. SquatCilla bestaat precies 1 jaar!  Op 11 oktober 2015 ging mijn website live en pffff… wat vond ik het spannend. Niet alleen omdat ik stiekem nog helemaal niet wist welke koers ik precies ging varen, maar zeker ook omdat ik voornamelijk voor andere websites geschreven had. Om nu alles helemaal zelf in te richten, te bepalen, te plannen en te doen vond ik best wel heel eng!

Maar het kwam allemaal goed, en zelfs heel veel beter dan dat! In 1 jaar tijd heb ik lekker doorgeknald en mezelf nog meer ontwikkeld op schrijfgebied, ben afgestudeerd in de communicatie- en informatiewetenschappen, heb diverse leuke interviews en gastbloggers gehad én, het allertofste: ik vond mijn niche! Waar het idee begon om een ‘gewoon’ healthblog te starten, ben ik nu een plant based health blogger. En ja, dat is serieus nóg cooler!

Van hot naar her

In oktober 2015 begon ik dus met het delen van artikelen die gebaseerd waren op gezond en lekker eten, sporten, dierproefvrije beauty en leuke hotspots. Maar ik reviewde ook boeken, deelde diverse ‘top 5-jes’ en knalde er soms ook nog een opiniestuk tussen. Kortom, SquatCilla slingerde in het begin van hot naar her. Ik weet nog dat ik toen tegen Tom zei dat ik graag één onderwerp, één niche, wilde hebben, maar dat ik niet kon kiezen. Ik vond simpelweg alles leuk! Volgens mijn wederhelft moest ik geduld hebben. Ik zou op een gegeven moment vanzelf ontdekken wat echt ‘mijn ding’ was. En hij heeft niet vaak gelijk, maar deze keer had hij dat wel 😉

Vegan Challenge

Toen ik in de eerste week van januari begon met mijn Vegan Challenge had ik nog niets in de gaten. Omdat ik al vanaf mijn 12e vegetariër was, en Tom er ook al een aantal keer over was begonnen, wilde ik eindelijk eens proberen hoe het zou zijn om 10 dagen vegan te eten. Ondertussen deelde ik dat met jullie via dagelijkse updates. Naast dat ik me volledig verdiepte in vegan voeding, supplementen, vitaminen en mineralen in combinatie met krachtsport, keek ik ook diverse docu’s zoals Cowspiracy en Forks over Knives. Omdat ik nog 10 dagen erover zou bloggen wilde ik het niet meteen vertellen in blog 3, maar ik wist eigenlijk al direct dat ik nooit meer terug zou gaan naar vegetarisch voer.

brood-tempe-vegan-dophert-hotspot

Found it!

Toen ik in januari na die Challenge vertelde op mijn blog dat ik vegan zou blijven eten, ging het heel snel. Ik ging naar vegan beurzen, feestjes, sloot me aan bij diverse leuke Facebookgroepen en had in die eerste maand echt ‘het licht’ gezien. Ik begreep niet hoe het mógelijk was dat er nog mensen bestonden die niet vegan waren en ging overenthousiast tegen Jan en alleman vertellen hoe fantastisch ik me voelde en hoe gruwelijk dat wolkje melk in hun cappuccino eigenlijk was.

Uiteraard werkte dat voor geen meter en zag ik na die maand ook wel dat dit niet de manier was om omnivoren, vega’s en vegan curious mensen te helpen om iets te veranderen. Toen ik eenmaal was bijgekomen van de aller ergste schok, voelde ik me beter. Sterker. Minder vijandig tegenover anderen. Maar vooral wist ik dat ik mijn niche gevonden had: op een positieve, awesome manier laten zien dat een vegan lifestyle hand in hand kan gaan met (kracht)training, cruelty free cosmetica, lekker eten en asociaal, keihard genieten!

Beste keuze ooit

En nu, een jaar verder, kan ik bijna niet geloven waar ik sta. I’m soooo f*ckin’ proud! Ik mag van geluk spreken dat ik part-time kan leven van mijn blog, ben van 5 bezoekers per week naar bijna 10.000 per maand gegaan, ik krijg dagelijks zoveel mooie, grappige en super toffe reacties van jullie, mijn volgers en ben samen met Tom het kledinglabel VeganAnimal begonnen. Wow!

Door SquatCilla leer ik ontzettend veel leuke, nieuwe mensen kennen, mag ik aanschuiven bij heerlijke plant based brunches en werk ik samen met de meest inspirerende mensen on earth. Mijn hart volgen en een blog starten, simpelweg omdat ik wilde schrijven, is de beste keuze ooit geweest. Ik hoop dan ook dat ik jullie nog heel lang kan blijven motiveren, inspireren, informeren en lastig mag blijven vallen met alles wat mij fascineert in mijn vegan lifestyle! Er staan namelijk nog veel meer leuke ideeën op de planning 🙂

Stay tuned…

Liefs, Cilla

 

Heb je vragen, opmerkingen, ideeën of suggesties voor een onderwerp op SquatCilla? Laat het mij dan vooral weten via FacebookInstagram of snapchat: squatcilla

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Suzanne
  12 oktober 2016 at 18:19

  Gefeliciteerd met je jubileum! Je hebt echt een supertoffe blog. <3

  • Reply
   Cilla
   12 oktober 2016 at 18:21

   Awww, lief van je Suzanne. Dank je wel 🙂
   En jij ook!

 • Reply
  Christa
  12 oktober 2016 at 18:26

  Leuk om te lezen hoe je begonnen bent!ik volg je al een tijdje en heb je afgelopen zondag op de brunch van Jolijn & Hanneke ontmoet! Super leuk!geniet van je succes Cilla! Groetjes , Christa

  • Reply
   Cilla
   12 oktober 2016 at 18:47

   Hi Christa! Dank je wel voor je leuke bericht en die super toffe tas die je me gaf tijdens de brunch 🙂
   Heel erg lief.

 • Reply
  Lesley
  12 oktober 2016 at 18:44

  Gefeliciteerd! Lees je blog regelmatig met plezier ?

  • Reply
   Cilla
   12 oktober 2016 at 18:47

   Leuk! En dank je wel Lesley 🙂

 • Reply
  Het Groene Broertje
  12 oktober 2016 at 21:43

  Wat heerlijk dat je er zo van geniet! Dat is namelijk het allerbelangrijkste. Ik was ook zo’n manusje van alles maar heb na 3 jaar ook eindelijk m’n niche gevonden. Erg herkenbaar dit artikel!

 • Reply
  Janna
  13 oktober 2016 at 17:05

  Woehoeee gefeliciteerd! Dat je nog vele mooie artikelen gaat schrijven! Ik vind je blog echt fantastisch en raak er vaak geïnspireerd door 🙂

 • Reply
  Lotta
  13 oktober 2016 at 19:31

  Gefeliciteerd!! Zo trots op jou! Ik lees je blogs altijd graag! 🙂

 • Leave a Reply