Boeken, films & docu's

Whoop! Eindelijk de boeklancering van Lisa Goes Vegan (+ WINACTIE!)

Jaja, gisteren was het eindelijk zover: de boeklancering van Lisa Goes Vegan bij de Conscious Club in Amsterdam! Ze heeft er de afgelopen periode zo keihard aan gewerkt, geploeterd en gezwoegd dat ze amper tijd had voor een kopje koffie, maar jeezz, dat is ook duidelijk te zien. This book looks awesome en de recepten die erin staan zien er niet-normaal heerlijk uit. Wat ben ik trots op mijn lieve vriendinnetje!

We kennen Lisa natuurlijk allemaal van haar geweldige plant based blog lisagoesvegan.com, waar ze haar recepten, tips en vegan stories met ons deelt. Toen ik vorig jaar na mijn vegan challenge besloot verder te gaan met veganistisch leven, heb ik veel op haar site gespiekt om inspiratie op te doen. We kwamen met elkaar in contact en vanaf de eerste minuut had ik een #girlcrush op haar. Deze meid weet precies hoe ze een vegan lifestyle combineert met sexyness, nuchterheid en positiviteit 🙂 my kinda girl!

lisagoesvegan-boek-lancering-vegan-hapjes

Zo saai, dat vegan voer…

Van vleeseter naar vegan

Het leuke aan Lisa is dat ze 4 jaar geleden van vleeseter meteen naar plant based ging. Gewoon BAM! in één keer. Wel stapje voor stapje, maar ze deed het wél. Haar interesse in voeding groeide met de dag en ze besloot op Lisagoesvegan.com iedereen te vertellen wat het met haar lichaam deed en hoe ze zich voelde. En nu, 4 jaar later, dus gewoon een boek én een über toffe lancering, waar bijna alle leuke Nederlandse vegan bloggers bij aanwezig waren. We werden heerlijk in de watten gelegd met gezonde plant based hapjes, sapjes en drinks en we gingen allemaal naar huis met… een goodiebag met het boek erin 🙂  #Whoop!

Meer dan alleen recepten

Wat ik zo super vind aan dit boek, is dat het niet alleen vol staat met recepten (meer dan 80!), maar ook met andere praktische info. Waar je begint als je vegan wordt, hoe je omgaat met kritiek, en etentjes overleeft bij vrienden of familie, bijvoorbeeld. De recepten zijn vooral makkelijk, easypeasy to make en óók heel lekker voor carnivoren! De fotografie is waanzinnig mooi en… ja, je moet ‘m gewoon in je kast hebben staan 😉 dus…

lisagoesvegan-boek-lancering-vegan

v.l.n.r. Lotta van HealthyLifeLab, Daphne van Fitgirls.nl, Lisa zelf et moi

WINNNN!!

Hoe cool is het dat ik van Lisa een boek mag weggeven aan één van mijn volgers?! Precies! Vertel hieronder in de comments waarom jij dit boek wil winnen én tag in het bericht op mijn Facebook een vriend(in) met wie je een recept uit Lisa’s boek wilt maken. Volgende week vrijdag breng ik de winnaar per mail op de hoogte. Succes!

lisagoesvegan-boek-lancering-vegan

Foto: Lisa Stel

 

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Djuli
  25 november 2016 at 20:53

  Wat leuk dat je erbij was! Ik ben zoooo benieuwd naar dit boek. Ik vind alle recepten van haar blog al zo lekker, maar de preview van het boek zag er nóg beter uit!

 • Reply
  Anita Hubert
  26 november 2016 at 00:38

  Ik ben geen veganist, maar sluit zeker niet uit dat ik dat ooit nog word. Vlees en vis consumeer ik zelden, maar ik maak veel gebruik van geitenkaas als smaakmaker. En eieren kan ik op dit moment ook niet echt uit mijn menu schrappen. Maar ik stel mij zeer open voor alternatieven en ben heel benieuwd naar dit boek. In mijn vriendenkring zitten er overigens wel wat vegetariërs, dus als ik die uitnodig om te eten komt dit boek ook wel goed van pas. Tenslotte wil ik nog wel kwijt dat ik dol ben op kookboeken in het algemeen. Altijd fijn ter inspiratie of om gewoon doorheen te bladeren.

 • Reply
  Marieke
  26 november 2016 at 09:04

  Wauw wat een prachtig boek!! En wat leuk dat je bij de presentatie mocht zijn, ziet er erg gezellig uit. Ik ben heel benieuwd naar de rest van het boek. Ik heb echt een guilty plessure voor kookboeken. Mijn vriend zegt dan altijd ‘je kan het toch ook van internet halen?’ Maar ik wil ze gewoon thuis op mijn stapeltje zien liggen 🙂 Deze mag dus zeker erbij komen liggen hihi

 • Reply
  Leonie
  27 november 2016 at 14:09

  Sinds ik veganistisch eet eet ik zoo lekkere dingen en ik haal ook al mijn inspiratie van foodblogs waaronder zeker lisagoesvegan.nl, haar boek zou een geweldige uitbreiding zijn op de basic recepten die ik nu ken.

 • Reply
  Anouk van Heumen
  29 november 2016 at 18:27

  Ik ben vegetariër, maar eet ook regelmatig vegan. Soms vind ik t nog lastig om iets lekkers te bedenken, wat ook voor de carnivoren in huis ook goed is. Dit boek ziet er echt super fijn uit. En volgens mij ook veel zoete recepten, iets wat ik nog niet vaak heb gevonden in een vegetarisch kookboek. Terwijl veel taarten etc niet vegetarisch zijn. Dus laat het vegan bakken en koken maar beginnen met dit boek 😀

 • Reply
  Anne
  30 november 2016 at 11:42

  Omdat ik met de feestdagen de hele familie wil laten zien en proeven dat plantaardig eten niet alleen goed is voor het milieu én je eigen lichaam, maar ook nog eens ontzettend lekker is! Met één van de heerlijke recepten uit het boek moet dat zeker lukken.

 • Reply
  Amy
  30 november 2016 at 19:01

  Wat een enthousiasme lees ik altijd weer terug in jouw blogs Cilla! Super leuk om te zien dat je zo blij bent voor je vriendin!

  Het boek van Lisa staat al helemaal boven aan op me verlanglijstje. Het lijkt me heerlijk om een receptenboek te lezen vol met lekkere gezonde recepten die me zonder twijfel inspireren wat variatie te creëren! Ik ben een half jaartje geleden net als Lisa van vleeseter over gestapt naar vegan! Denk vooral ook wat aan haar tips te hebben over omgaan met kritiek wat dit vind ik soms nog wel een lastig puntje.

  Ik zou als eerste met mijn vriendinnen de keuken in duiken en thuis met mijn (nog vlees etende) moeder want die begint zich er steeds meer in te verdiepen en wilt het liever stapje voor stapje doen!

  Tot zondag bij VegFest dan kom ik gezellig naar je lezing ?

 • Reply
  Reviews Lisa goes Vegan boek - Lisa goes Vegan
  26 januari 2017 at 11:49

  […] “De recepten zijn vooral makkelijk, easypeasy to make en óók heel lekker voor carnivoren! De fotografie is waanzinnig mooi en… ja, je moet ‘m gewoon in je kast hebben staan 😉 dus…” – SquatCilla […]

 • Leave a Reply