Persoonlijk Yoga

Help, ik deed een yoga class!

Twee weken geleden werd ik uitgenodigd voor een evenement van Röhnisch, een sportkledingmerk voor vrouwen. Persevents zijn vaak heel leuk en als ik ergens word uitgenodigd en ik heb tijd, probeer ik zeker te gaan. Je komt altijd veel andere leuke bloggers tegen en het is goed voor je netwerk. So far, so good. Deze keer was ik echter uitgenodigd voor een yoga class en dan ook nog eens ’s morgens vroeg om 8:30u. En eerlijk? Yoga is ab-so-luut niét mijn ding (en mega vroeg opstaan stiekem ook niet)! Toch besloot ik om te gaan…

Ik ben denk ik één van de weinige vegans die niet aan yoga doet. Althans, alle exemplaren in mijn omgeving vinden het helemaal geweldig en ik begreep nooit zo goed waarom. Volgens mij had ik het al zo’n keer of drie geprobeerd en ik vond het altijd vreselijk ongemakkelijk; de lessen waren tot nu toe heel zweverig (wat ik niet ben), overdreven spiritueel (idem dito), en weinig actie (waar ik dan weer wel van hou). Kortom: ieder zijn ding. Maar dit was in ieder geval niet het mijne, dacht ik.

Nog één keer proberen

Toch besloot ik te gaan toen ik door het persbureau werd uitgenodigd. Waarom? Omdat ik het nog één keer wilde proberen. Misschien had ik alle keren hiervoor gewoon pech gehad en zou het nu wél tof zijn. Rustgevend, maar niet truttig. Dáár hoopte ik op. And you know what? Ik vond het serieus geweldig!

Zweeftevenshow

Bij binnenkomst in De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam werd ik heel lief ontvangen door de meiden van UPR, het PR bureau dat mij had uitgenodigd. Er liep een kat rond, dus ik had meteen een goed humeur 🙂

Er stond een heerlijke kop thee voor me klaar en ik kreeg een awesome outfitje van Röhnisch in mijn handen gedrukt dat ik in de les meteen kon dragen. Na een minuut of tien kwam de rest van de dames ook binnen druppelen: Lisa van Lisagoesvegan, Tessa van The Green Happiness, Lienke van Deargoodmorning en nog veel meer epic ladies. HA! Als ze deze meiden hadden uitgenodigd had ik goede hoop dat het geen zweeftevenshow zou worden.

Childspose-yoga-event-rohnisch

Foto: Chloe Leenheer

Mezelf zijn

Lucky me! Het was allesbehalve dat. De les werd op een rustige, prettige en relaxte manier gegeven, ik hoefde geen rare kreten uit te slaan of in onnatuurlijke foetushoudingen te wiegen. Ik kon gewoon heerlijk mezelf zijn, mét opgeblazen CrossFit armen én de rust waar ik naar op zoek was. Er werd aandacht besteed aan balans, ademhaling, meditatie en stretchen en ik merkte dat deze vorm van afwisseling in mijn soms nogal krankenhaus van een leven eigenlijk best als geroepen kwam. Even. helemaal. niks.

Na de les stonden er trouwens vegan veggie wrappies klaar en een welverdiende healthy shake…YUMMMM!

Conclusie?

Ik heb in ieder geval geleerd dat niet alle yoga classes een awkward bedoening hoeven te zijn en kan me nu iets beter voorstellen waarom vriendinnen dit vaker doen. Ga ik nu vaker een yogales pakken? Dat betwijfel ik. Ik vond het wel ontzettend lekker en was daarna ook voor de rest van de dag helemaal zen, maar een mens kan zich nu eenmaal niet in zessen delen. Als ik een uur de tijd heb om te trainen en kan kiezen tussen yoga en CrossFit, dan ga ik voor het laatste.

Maar ik denk zeker wel dat het goed is voor mijn lichaam om dit vaker te doen. Al was het alleen maar omdat ik de rest van de dag zo ontzettend goed gemutst was, óndanks dat ik zo retevroeg was opgestaan 🙂

yoga-event-rohnisch

Foto: Chloe Leenheer

Doe jij aan yoga en zo ja, welk type en hoe vaak? Tell me more, tell me more hieronder in de comments of via Facebook en Instagram.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Brenda
  27 februari 2017 at 21:14

  Ahh wat leuk! Ja what’s left to say – gewoon heel leuk dat jullie allemaal bij elkaar waren en yoga deden ^^
  En je hebt zoveel verschillende soorten yoga – van power yoga tot yin yoga en terug naar hatha yoga.. Wie weet had je telkens net de verkeerde 😉

 • Reply
  Hailey
  27 februari 2017 at 23:10

  Wat goed om te lezen dat het je is bevallen, lieverd! Ik zou het stiekem heel erg leuk vinden als je een keer een Superles bij mij komt volgen bij Bluebirds! Dit is een half uur HIIT (jou vast wel bekend) en daarna pilates en yoga. Volledige inspanning en volledige ontspanning. No pressure, maar misschien ook eens een keer leuk om die combo te proberen? Nu je nog in Amsterdam woont kan het!

 • Reply
  Eveline
  28 februari 2017 at 01:50

  Leuk stukje. Ik volg wekelijks Oki do yoga, is van oorsprong japans en verre van zweverig! 😉 Voor mij was het een uitkomst om zo weer langzaamaan wat lichaamsbeweging te kunnen doen na lange tijd ziek te zijn geweest. Ik was ook iemand die altijd actie wilde. Maar toen ballet en Aerobics niet meer ging ben ik hatha yoga gaan doen tot ik zo ziek werd dat dat ook niet meer ging en ik later op bed kwam te liggen. Via fysio kwam ik weer terug bij de yoga, en sinds afgelopen zomer word ik ook begeleid door een personal trainer bij fit20. Ik heb nog een lange weg te gaan, en het is zeker niet makkelijk… maar ik ben volgens fit20 hun uithangbord en trots omdat het hartstikke goed gaat. Het gaat langzaam, maar ik kom van heel ver, maar ik geef niet snel op. Dus wellicht begrijp je na dit verhaal ook waarom jij mij insprieert en een voorbeeld bent?! Ik ben by the way wel spiritueler geworden na alles wat ik heb meegemaakt, maar ook dat nuchtere blijf ik als Rotterdammert houden.

 • Reply
  Mariëlle
  28 februari 2017 at 08:04

  Goed dat je het toch nog eens gedaan hebt hihi! Ik doe het niet in een les, maar gewoon op mijn kamertje met Youtube: love it!

 • Leave a Reply