Amsterdam

Hotspot: Zest for Life Amsterdam

Rauwe brownie van Zest Amsterdam

Er zijn weleens van die momenten waarop je zomaar wat tijd over hebt en ergens spontaan naar binnen kan vallen om te lunchen. Man, wat hou ik van dat soort dagen! Beetje jammer dat ik dan vaak mijn camera niet bij me heb om mooie shots te maken. Deze keer had ik daar vette maling aan… Ik was namelijk ergens beland waar ik gewoon over moést vertellen. Ik heb het over de hotspot Zest for Life in Amsterdam: een raw, vegan food café en juice bar waar je een heerlijk sapje, ontbijt, lunch óf beauty behandeling kan scoren!

Ik kende Zest via social media en had dus al vaak het een en ander voorbij zien komen waar ik mijn tanden in wilde zetten. Afgelopen vrijdag was ik dan eindelijk in de buurt én had ik toevallig ook nog alle tijd om er eens een bezoekje te brengen. Alhoewel ik alweer dik een half jaar veganistisch eet, ben ik nog niet echt thuis is het raw wereldje. Niet alleen omdat ik gewoon geniet van warm eten, maar vooral ook omdat ik ergens een beetje inspiratie mis voor rauwe voeding. Zest is voor mij dus dé uitkomst: het eten wordt lekker voor mij gemaakt. Problem solved!

Zest for life amsterdam front in gang squatcilla

Absurd lekker

Ik werd heel hartelijk ontvangen door shopmanager Tessa en ik liet me adviseren in wat ik moest kiezen. Er stonden namelijk verschillende heerlijke lunchgerechten op de kaart die ik eigenlijk allemaal wel wilde hebben. Wat dacht je van verse en gezonde hamburgers, pizza’s, wraps en taartjes? Ik ging uiteindelijk voor de Pad Thai: kelpnoodles met wortel, paprika, courgette slierten, verse Oosterse saus en cashews. Ook bestelde ik er nog een verse green juice bij.

Toen de kok met mijn eten verscheen was ik stiekem een beetje greedy: was dit wel voldoende om mijn hongerige krachttrainingsspieren te pleasen? JA! Na een rauwe salade zit je écht vol! Dit komt onder andere door het feit dat rauwe groenten nog al het vocht, vitamines en mineralen bevatten die bij het koken weleens verloren zouden kunnen gaan. Sommige groentjes kun je dus beter rauw eten (maar andere weer koken! Ik ben vooral van de afwisseling). En damn, wat was dat absurd lekker en smaakvol!

Interieur van Zest Amsterdam Vegan foodcafe squatcilla

Interieur van Zest

Zennnn

Naast dat Zest dus een raw vegan food- en juicebar is, maken ze ook nog eens zelf alles vers. Al het eten en drinken is er suikervrij én glutenvrij; van de drankjes tot de taartjes. Als je komt ontbijten of lunchen kun je binnen in de zaak zitten, maar als je doorloopt naar achteren is er ook een heerlijk rustige tuin, waar je even helemaal weg kunt ‘zennen‘. Love it! Op de eerste verdieping is er ook nog een health- en beautycentre, waar je terecht kunt voor diverse schoonheids- en detoxbehandelingen.

Schoonheidssalon Zest Amsterdam squatcilla

De beautysalon

Na de Pad Thai vroeg Tessa of ik ‘nog plek had voor wat zoets’. Het is duidelijk dat ze mij nog niet kent; ik heb ALTIJD plek voor wat zoets! Ik kreeg een bonbon en een stuk choco-noten fudge, met een Japanse boeddha thee. Ja, thee. Ondanks dat het een raw café is schenkt Zest wel koffie en thee, omdat er vaak om gevraagd werd door bezoekers. En daar word ik vrolijk van: niet overdreven en gedwongen binnen de lijntjes willen blijven, maar ook open staan voor input en feedback.

Pad Thai salade bij Zest Amsterdam vegan squatcilla

Pad Thai salade… oh my!

 

Rauwe brownie van Zest Amsterdam Squatcilla

En de té lekkere fudge en bonbon!

Minpuntje

Het enige minpunt wat ik aan de zaak kon ontdekken is de lederen bekleding van de stoelen. De eigenaresse (die voornamelijk in Turkije verblijft, omdat ze daar een Zest kuuroord runt) is zelf namelijk vegan geworden om gezondheidsredenen en niet zozeer voor de dieren. Het was best wel een soort van weird om op een leren kruk een rauwe, plant based lunch te eten. Mijn enige tip zou dus zijn: maak het interieur óók diervriendelijk. Daar worden niet alleen de vegans vrolijk van die er komen eten, maar de dieren ook.

Interieur zest amsterdam raw food squatcilla

Meer weten over Zest? Neem dan een kijkje op de website voor alle info!

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply