Tips

E-bike kopen: hier moet je op letten!

E-bike kopen: hier moet je op letten!
1.8kviews

Het kopen van een e-bike is niet iets wat je dagelijks doet. Bovendien is een e-bike stukken duurder dan een gewone fiets. Het is dan ook zeker een investering waar je goed over na moet denken. Als je de knoop doorgehakt hebt en eigenlijk stiekem al tijden bij de ebikes grijs collectie aan het kijken bent, wil je natuurlijk wel zeker weten of de juiste keuze maakt. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een e-bike koopt? We hebben de belangrijkste dingen voor je op een rijtje gezet.

De levensduur van de accu


Vraag jezelf allereerst goed af voor welke situaties je de e-bike wilt gebruiken. Zal dit dagelijks zijn om van en naar je werk te gaan? Of incidenteel eens voor een langer fietstochtje? Of gewoon als vervoer om de kinderen van en naar school te brengen, boodschappen te doen, enzovoorts? Afhankelijk van de wijze waarop je de fiets gebruikt, is het belangrijk om naar de levensduur van de accu te kijken. Ofwel, hoe lang deze mee kan gaan zonder opgeladen te worden. Je beschikt immers onderweg niet altijd over de mogelijkheid om deze op te laden.

Voordat je bij een fietsenwinkel webshop gaat kijken is het dan ook belangrijk dat je dit voor jezelf op een rijtje hebt gezet. Wees je er wel van bewust dat de tijd die gegeven wordt, een tijd is die enkel in de fabrieken onder optimale omstandigheden wordt behaald. Trek hier dan ook zeker nog drie kwartier tot een uur af om er zeker van te zijn dat hij lang genoeg mee gaat om bijvoorbeeld van en naar je werk te rijden zonder opladen.

Onderzoek de testresultaten online

Het aanbod van elektrische fietsen is tegenwoordig ontzettend groot. Groot voordeel is dat er hierdoor voor werkelijk ieder wat wils te vinden is. En voor iedere prijsklasse. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Wanneer je slechts incidenteel fietst (maar wel graag een elektrische fiets wilt rijden), hoef je immers niet een al te luxe elektrische fiets aan te schaffen. Wanneer je deze ter vervanging van een auto wilt gebruiken, dan ben je natuurlijk op zoek naar een fiets die meer kan hebben.

Een goede manier om te ontdekken of de fiets aan al jouw wensen voldoet, is het onderzoeken van de testresultaten online. De best geteste ebike 2020 kan wellicht een prima keuze voor jou zijn of juist niet. In de testresultaten lees je precies aan welke kenmerken de fiets voldoet en welke nadelen er ook zijn. Op die manier vallen er al direct heel veel fietsen af en ben je tegelijkertijd in staat om te ontdekken welke fiets dan waarschijnlijk wél aan jouw wensenlijstje zal voldoen. Bovendien zijn deze testresultaten online heel gemakkelijk te vinden en toegankelijk voor iedereen. Een fijne manier om snel te vergelijken en direct de juiste keuze te maken, zonder hier zelf uren research aan te besteden.

Wel goed om dus eerst een eigen wensenlijstje op te stellen, zodat je weet waar je op moet letten! 

Leave a Response