Waarom steeds meer mensen kiezen voor vegan

Je hoort het steeds vaker; mensen die voor een plantaardige levensstijl kiezen. Maar waarom kiest men voor het weglaten van vlees, vis, en zuivel? Het is beter voor de dieren, het milieu en je eigen gezondheid. Vooral duurzaamheid is een belangrijk aspect dat steeds vaker terugkomt. Zo zijn er zelfs veel duurzame vacatures bij Ceres Green die zich bezighouden met een groenere toekomst. Lees hier meer over veganistisch leven en hoe jij je steentje bijdraagt.

Duurzaamheid

Een belangrijke reden waarom mensen steeds minder vlees eten, of zelfs helemaal voor veganistisch gaan is vanwege het milieu. Er is namelijk ontzettend veel water nodig om een stukje vlees te produceren, dit gaat ten koste van de natuur. Daarnaast is er veel voeding nodig voor het vee, zoals soja. Nu zullen veel mensen denken dat er bossen worden gekapt vanwege de soja die mensen in hun vleesvervangers eten, maar dit klopt niet. Het grootste deel van de sojaproductie waar vele natuurgebieden ten onder door gaan wordt gebruikt voor het voedsel van bijvoorbeeld koeien, zodat mensen hun biefstuk kunnen eten. In de toekomst zullen mensen steeds minder vlees gaan eten om dit te voorkomen.

Voor de dieren

Echte dierenliefhebbers kiezen voor een plantaardig dieet om zich te verzetten tegen dierenleed. Ook bij de productie van melk ontstaat namelijk leed, een koe zou van nature namelijk maar één keer per jaar zwanger moeten worden, wanneer het seizoen daar is. Maar zonder zwangerschap zal een koe natuurlijk geen melk geven; daarom zorgt men ervoor dat de koe regelmatig kalven krijgt die vervolgens worden weggehaald van de moeder. Dit is een grote reden voor mensen om te stoppen met zuivelconsumptie; koeien worden verplicht door de mens om continu zwanger te zijn. Er wordt tegenwoordig meer actie ondernomen om de situaties van dieren te verbeteren, kijk bijvoorbeeld naar vacatures natuur of dier.

Gezondheid

Naast duurzaamheid en het belangen van de dieren kiezen erg veel mensen voor een plantaardig dieet omdat het gezondheidsproblemen kan oplossen. Zo zijn er ook topsporters die veganistisch eten en hier erg veel van profiteren, het nodig hebben van eiwitten uit vlees is een fabeltje volgens hen. Een simpel voorbeeld; mensen met last van overgewicht of huid acne kiezen voor een plantaardig dieet. Na een aantal maanden gevarieerd, plantaardig eten zien zij verschil en verbetering. Ook is er een documentaire waarbij er vele metingen worden gedaan, het blijkt dat er een stuk minder kans is op hart- en vaatziektes bij een veganistisch dieet. Het is dus een keuze waarbij jouw gezondheid verbetert.

Beginnen met vegan eten

Wil je ook eens proberen veganistisch te eten? Wees niet te streng voor jezelf en begin met kleine stapjes. Als je het gewend bent om elke dag vlees te eten kun je eens kiezen voor een vleesvervanger. Op de lange termijn is het de gezondste optie om over te stappen op peulvruchten in plaats van sojaburgers.

Conclusie

Draag je steentje bij aan het milieu en kies voor een vegan dieet. Wil je meer doen voor het milieu? Kijk eens naar recruitment sustainability.