BeautyDuurzaamheidFitnessFoodHotspotsTipsVegan

Vegan recepten

Vegan recepten
2.3kviews

Gevarieerd eten met alle benodigde voedingsstoffen kan lastig zijn wanneer je een vegan dieet volgt. Zeker als je gaat nadenken dat je dit elke dag opnieuw weer moet gaan doen. Gelukkig wordt het elk jaar wat makkelijker en zal je ook door de jaren heen wat ervaring en inspiratie opdoen. Voordat je het weet zet je elke ochtend, middag en avond een spektakel van een veganistisch eten op tafel. Wanneer je in de winkels kijkt zie je al langzaamaan steeds meer verschillende soorten vleesvervangers en zuivelvervangers komen. Met de hulp van deze producten, fruit, groente, noten, zaden en vezels, gaat het je lukken om een gezond, voedzaam en vegan maaltijd te maken.

Romige broccoli spaghetti

Deze romige veganistische pasta is perfect voor wanneer je geen uren in de keuken wilt staan. Van begin tot einde duurt het iets meer dan 20 minuten om te maken, dus het is de perfecte maaltijd voor doordeweeks. Het enige wat je hoeft te doen is de pasta koken, de saus mengen, de ui en broccoli sauteren en alles door elkaar mengen.

Hoewel deze saus eruit ziet als een rijke room- of kaassaus, is het eigenlijk een pittige, weelderige mix van witte bonen, citroensap en voedingsgist. Dit recept is dus niet alleen snel en geruststellend, maar ook nog eens gezond!

Ingrediënten romige broccoli spaghetti:

  • Witte bonen zijn het geheime ingrediënt dat deze saus dik, glad en romig maakt! Ze voegen ook een goede hoeveelheid plantaardig eiwit toe. Gebruik bonen uit blik of kook ze zelf.
  • Citroensap fleurt het op.
  • Olijfolie voegt rijkdom toe.
  • Voedingsgist vult deze veganistische pasta met een lekkere kaasachtige smaak.
  • Uienpoeder en knoflook versterken de hartige, umami-smaken in dit recept.
  • Groentebouillon (en het water waar je pasta in hebt gekookt, als je wilt) maakt de saus losser als dat nodig is.
  • Pasta, iedere pasta kan je voor dit recept gebruiken. Controleer wel op de eticketn of het daadwerkelijk vegan is.
  • Broccoli en gehakte broccolistengels. Dit recept is een geweldige manier om de hele groente op te gebruiken. Als er nog bladeren aan je broccoli zitten, gooi die er dan ook in!
  • Pijnboompitten zorgen voor een heerlijke crunch!

Waarom je Matcha door je recepten moet gebruiken

Wanneer je een vegan dieet wilt starten heb je vast wel eens iets gehoord over matcha thee of matcha poeder. Deze groene poeder heeft namelijk heel veel voordelen voor je gezondheid en al helemaal wanneer je veganistisch bent. Zo bevat het veel antioxidanten wat je huid laat stralen en veroudering tegen gaat. Het drankje bevat ook heel veel vitaminen waaronder vitaminen A en C. Juist de vitaminen die in deze groene poeder zitten, kan je goed gebruiken wanneer je een vegan dieet volgt.

Matcha latte recept

De beste veganistische matcha latte met aanbevelingen voor matcha poeder, een zuivelvrije melk melange en natuurlijke zoetstoffen! Een romige, antioxidantrijke drank met 4 ingrediënten en 5 minuten!

  • Voeg matcha poeder toe in de beker, samen met zoetstof naar keuze en heet water.
  • Klop met een bamboe garde of een metalen garde tot het volledig is opgelost. Als je geen bamboe garde hebt, kun je een lepel of een metalen garde gebruiken of zelfs de latte in een blender mixen. Bamboe gardens zijn zacht voor de matcha en helpen deze ook volledig op te lossen. Dus als je van matcha houdt, raad ik aan om te investeren! Gebruik anders wat je hebt.
  • Zodra de matcha volledig is opgelost, verwarm je de kokosmelk en notenmelk . Dit kan eventueel via een melkopschuimer maar je kunt hem ook in de magnetron of op de kookplaat opwarmen tot hij heet en stomend is. Om meer schuim te krijgen, kunt je krachtig kloppen of een hand opschuimer gebruiken.
  • Giet de melk in je mok samen met de matcha. Proef en voeg zo nodig meer zoetstof toe.

Ingrediënten voor een matcha latte:

  • 1 1/4 tl matcha poeder
  • 1 el ahornsiroop (of stevia naar smaak)
  • 1 el heet water
  • 3/4 kop lichte kokosmelk
  • 3/4 kop macadamia-noten melk

Matcha kokos pancakes

  • 1/4 kop boekweitmeel
  • 1 eetlepel rijstmeel
  • 2 eetlepels pijlwortelmeel (te vinden in een toko)
  • 1 eivervanger
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el kokosolie
  • 1 tl Matcha poeder
  • 1 eetlepel gedroogde kokosnoot (optioneel)
  • 1 eetlepel zoetstof naar keuze
  • 1 handvol baby spinazieblaadjes
  • 1/3 kopje kokoswater
  • Mixen alle ingrediënten tot een gladde substantie
  • Bak in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur een paar minuten aan elke kant
  • Werk af met vers fruit en besprenkel met je favoriete siroop

Leave a Response