Tips

Hoe bespaar je op boodschappen doen?

Hoe bespaar je op boodschappen doen?
674views

Boodschappen doen is behoorlijk prijzig. Het is daarom een goed voornemen om te besparen op de boodschappen. Maar hoe pak je dat nu het beste aan? Er zijn verschillende tips die je op weg helpen – lees snel verder voor inspiratie.

Online boodschappen

Het is steeds gebruikelijker om boodschappen online te doen, of in ieder geval een gedeelte van de boodschappen. Hier zitten dan ook grote voordelen aan. Allereerst hoef je zo niet meer zelf de drukke supermarkt in en de spullen naar huis te sjouwen. Dat niet alleen, online boodschappen doen is vaak ook nog eens goedkoper. Je kunt de prijzen beter vergelijken. Je ziet ook precies wat je in je mandje stopt en wat de prijs is. In de fysieke supermarkt is dat toch al snel wat onoverzichtelijker. Met online boodschappen bestellen heb je ook minder gauw de neiging om impulsaankopen te doen. Probeer het daarom zeker eens uit. Je kunt alle producten die je in gebruik hebt online vinden. Denk aan Lavazza koffie, in je favoriete smaak. Of je nu koffiebonen, gemalen koffie of koffiecups gebruikt, haal in huis wat je nodig hebt. En dat geldt voor alle boodschappen. Zo ben je lekker voordelig uit.

Aanbiedingen en kortingen


Je bespaart natuurlijk nog meer als je let op aanbiedingen en kortingen. Houd hier dus zeker je ogen voor open. Is er een goede aanbieding? Dan kun je overwegen om meteen wat meer in te slaan, om hier goed gebruik van te maken. Veel producten kun je immers lang bewaren. Ga op zoek naar je favoriete aanbiedingen, zoals voordelige Segafredo koffie. Bij boodschappen doen zijn er veel soorten aanbiedingen en kortingen. Denk aan eenmalige acties, maar ook aan spaarprogramma’s. Neem er in ieder geval de tijd voor om te checken waar je korting op krijgt.

Boodschappenlijstje

Ga je gewoon op de bonnefooi naar de supermarkt toe? Hoewel dit dus sowieso al snel minder voordelig is dan online boodschappen doen, zoals we hierboven beschrijven, is dat ook nog eens onverstandiger dan boodschappen doen met een boodschappenlijstje. We komen nog even terug op de impulsaankopen: die doe je al snel, zeker als je met trek naar de supermarkt gaat. Een boodschappenlijstje voorkomt dit, aangezien je met zo’n lijstje precies weet wat je nodig hebt. Hoe gedetailleerder het boodschappenlijstje is, hoe beter. Weet je wat je nodig hebt? Dan kun je er ook nog voor kiezen om de prijzen te vergelijken bij verschillende supermarkten. Sommige winkels bieden lagere prijzen voor bepaalde producten. Als bepaalde producten bij de ene plek veel goedkoper zijn dan bij de andere plek, weet je natuurlijk waar je dit het beste kunt kopen.

Weekboodschappen

Bezoek de supermarkt het liefst zo min mogelijk. Wanneer je er iedere dag te vinden bent, is de kans namelijk groot dat je er meer uitgeeft dan wanneer je weekboodschappen doet. Of ga twee maal per week boodschappen halen, als dat net wat beter uitkomt. Boodschappen bezorgen helpt ook goed: dit laat je ook niet vaker dan een of twee keer per week doen. Je plant automatisch je maaltijden als je voor meerdere dagen het eten in huis haalt. Zo blijven er minder restjes over, wat ook weer voordelig is. En als je naar de supermarkt gaat, doe dat dan niet met honger. Zo ben je minder geneigd om lekkers of onnodige producten in het mandje te stoppen.

Juiste producten

Let tot slot goed op het type producten dat je koopt. Zo is het vaak goedkoper om seizoensproducten te kopen, zoals seizoensgroenten. Dat niet alleen, groenten uit het seizoen zijn ook nog eens verser. Mooi meegenomen dus. Het vraagt misschien wat van je creativiteit om te koken met producten uit het seizoen, maar hier kun je gelukkig veel recepten over opzoeken. Koken wordt zo alleen maar leuker! Kies verder zoveel mogelijk voor huismerken, die voordeliger zijn dan A-merken. De kwaliteit is vaak vergelijkbaar. Kook zoveel mogelijk zelf en vermijd kant-en-klaar maaltijden. Deze zijn in verhouding namelijk vrij prijzig. En zelfgemaakt eten is lekkerder én al snel gezonder.

Besparen op boodschappen is best makkelijk, met deze tips. Iedere euro die je minder hoeft uit te geven, is er natuurlijk weer eentje! Daar kun je echt een sport van maken.

Leave a Response