Tips

Waarom is de basis voor de zorgverzekering in sommige gevallen genoeg? 

Waarom is de basis voor de zorgverzekering in sommige gevallen genoeg?
608views

Vind je het vinden van een zorgverzekering lastig? Ieder jaar moet je weer een keuze maken of je bij de huidige verzekeringsmaatschappij blijft of overstapt. Ook is dit het moment om erachter te komen of jouw huidige dekking nog bij je past. Doordat er een groot aantal mogelijkheden zijn, is het niet altijd eenvoudig om de keuze te maken. Voordat je het weet, betaal je immers te veel voor een dekking die je helemaal niet nodig hebt. Als je vrijwel nooit gebruik maakt van de gezondheidszorg en uitsluitend naar de dokter gaat voor het hoognodige, heb je vaak aan de basis al voldoende. Maar waarom is de basis dan eigenlijk genoeg? Onderstaande informatie zorgt dat je de beste keuze kunt maken en een verzekering vindt die bij je past. 

Eenvoud en een betaalbaar maandbedrag

De basis binnen de zorgverzekering draait vooral om eenvoud. Bij deze verzekering hoef je je geen zorgen te maken om ingewikkelde procedures of extra premies voor dingen die je niet gebruikt. In plaats daarvan krijg je de meest essentiële gezondheidszorg vergoed. Een keer een afspraak bij de huisarts of een onverwachte ziekenhuisopname jaagt jou niet op hoge kosten, maar als je dan aanvullende zorg nodig hebt, kan het wel zijn dat je een rekening ontvangt. Maandelijks betaal je echter een lage premie. Het geld dat je bespaart, zou je dus weer kunnen gebruiken voor het betalen van deze rekeningen. Als je helemaal geen extra zorg nodig hebt, bespaar je jezelf dus veel kosten door voor de basis te kiezen. 

Noodzakelijke zorg is te allen tijde toegankelijk

De basisverzekering Univé kan jou nog meer voordelen opleveren ten opzichte van de aanvullende opties. Als je over het algemeen gezond bent, hoef je immers niet uitgebreid gedekt te zijn. Het geeft jou alleen maar hogere kosten als je voor aanvullende opties kiest. En zeg nou zelf: niemand vindt het leuk om voor extra’s te betalen die nooit gebruikt worden. De noodzakelijke zorg is voldoende voor iemand die volledig gezond is. En mocht er dan toch een keer iets extra’s nodig zijn, dan betaal je de rekening gewoon. In verhouding kan dit vaak lager uitvallen. Ieder jaar kun je dus aan de hand van jouw gezondheid bekijken of je hier voldoende aan hebt. 

Transparantie en duidelijkheid met voorwaarden

Met een goede basisverzekering van Univé zijn er geen verborgen valkuilen waar je in kan treffen. De polisvoorwaarden zijn over het algemeen duidelijk en transparant, omdat je in één oogopslag kan zien wat er wel en niet gedekt wordt. Er zijn vaak geen kleine lettertjes waar je doorheen moet. Zorg er dan wel voor dat je de polisvoorwaarden goed door blijft lezen. Ondanks dat het vaak duidelijk en transparant is, wil je weten waar je aan toe bent. En het fijne aan de verzekering: je bepaalt zelf of je toch aanvullende dekkingen toe wilt voegen na verloop van tijd. Zo pas je de verzekering volledig op jouw wensen en behoeften aan. 

Leave a Response